Καταπέλτης το πόρισμα για τον σοβαρό τραυματισμό του 6χρονου σε αγώνες καρτ στην Πάτρα!

Το ατύχημα είχε γίνει τον Σεπτέμβριο στο Pick Patras – «Από καθαρή τύχη δεν είχαμε περισσότερους και πιθανόν θανατηφόρους τραυματισμούς»

Must Read

Μετά από εισαγγελική παραγγελία είναι εδώ και μήνες σε εξέλιξη, ολοκληρώθηκε ο προκαταρκτικός έλεγχος για το σοκαριστικό ατύχημα που συνέβη τον Σεπτέμβριο κατά τη διάρκεια των αγώνων καρτ Pick στην Πάτρα και παραλίγο να στοιχίσει τη ζωή σε ένα εξάχρονο παιδί.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα όσα είχε πει η αστυνομία για το περιστατικό, ο μικρός Φώτης παρακολουθούσε τους αγώνες πίσω από τα προστατευτικά κιγκλιδώματα μαζί με συγγενικό του πρόσωπο, στο ύψος της οδού Μαιζώνος, κοντά στην πλατεία Γεωργίου. Κάποια στιγμή, ένα καρτ που συμμετείχε βγήκε εκτός πορείας, έσπασε τα κάγκελα και προσγειώθηκε ουσιαστικά πάνω στο παιδί, με αποτέλεσμα αυτό να τραυματιστεί σοβαρά.

Το πολυσέλιδο πόρισμα υπογράφουν ένας διπλωματούχος μηχανολόγος μηχανικός του Πανεπιστημίου Πατρών και ένας πολιτικός μηχανικός του ΕΜΠ. Οι προανακριτικές Αρχές το μελετούν καθώς γίνονται εκτιμήσεις και παραθέτονται στοιχεία για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν και είχαν σαν αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του εξάχρονου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Γνώμη», οι πραγματογνώμονες αναφέρουν για τα όσα συνέβησαν στις 19 Σεπτεμβρίου 2021:

«Κατά τη διεξαγωγή του αγώνα το καρτ Νο 2 μετά από σύγκρουση με άλλο παρέκκλινε της πορείας του αριστερά, έπεσε στα πλαστικά και άδεια jersey, απογειώθηκε και αφού χτύπησε τα μεταλλικά διαχωριστικά μετακινούμενα κιγκλιδώματα στη συνέχεια απέκοψε από τον ιστό πινακίδα απαγόρευσης στάθμευσης που ήταν στο πεζοδρόμιο και ακολούθως σε ανατροπή κατέληξε στο οδόστρωμα. Από την πρόσκρουση και παρεπόμενη πορεία του ως την τελική του θέση τραυματίστηκε σοβαρά ο 6χρονος νεαρός, ο οποίος ήταν πίσω από τα κιγκλιδώματα και παρακολουθούσε τον αγώνα».

Διαπιστώθηκαν ακόμα τα εξής από τους πραγματογνώμονες:

  • «Δεν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας όσον αφορά τις αποστάσεις και την σηματοδότηση.
  • Τα κιγκλιδώματα δεν ήταν στερεωμένα στο έδαφος με αποτέλεσμα να μην παρέχουν καμία παθητική ασφάλεια.
  • Τα πλαστικά jersey που χρησιμοποιήθηκαν ήταν ακατάλληλα για αγώνες και χρησιμοποιούνται μόνον για οριοθέτηση περιοχών σε οδούς που εκτελούνται έργα, συνεπώς δεν παρείχαν καμία προστασία σε τέτοια δραστηριότητα. Επίσης λόγω του υλικού τους μετά την πρόσκρουση διαλύθηκαν σε κομμάτια, τα οποία ιπτάμενα πλέον άλλα έπεσαν στο οδόστρωμα με κίνδυνο να τα πατήσουν ή να ανατραπούν άλλα διερχόμενα καρτ άλλα δε κατευθύνθηκαν προς τους θεατές και είναι θαύμα στην κυριολεξία που δεν υπήρχαν και άλλοι τραυματισμοί. Τα συγκεκριμένα jersey δεν ήταν δυνατόν να γεμίσουν με νερό ή άμμο διότι θα υπήρχε επιπρόσθετος κίνδυνος σε περίπτωση σύγκρουσης και για τους υπόλοιπους αγωνιζόμενους.
  • Τελικά από καθαρή τύχη δεν είχαμε περισσότερους και πιθανόν θανατηφόρους τραυματισμούς από την αποκοπή και πτώση της πινακίδας, η οποία δεν κατευθύνθηκε προς τους θεατές αλλά σαν δρεπάνι θα προκαλούσε σοβαρούς τραυματισμούς τουλάχιστον».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This