Εφιαλτική νύχτα στη Ζάκυνθο: Εκκενώθηκε το Κερί, σε ετοιμότητα ο Αγαλάς – Κάηκαν σπίτια (video)

Must Read

Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται αυτή τη στιγμή στο χωριό Κερί της Ζακύνθου. Η Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου και οι υπεύθυνοι πολιτικής προστασίας, έπειτα και από συνεννόηση με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά (ο οποίος μεταβαίνει στο νησί), διέταξαν αρχικά προληπτικά την εκκένωση των πρώτων σπιτιών του χωριού.

Όταν τα πράγματα δυσκόλεψαν υλοποιήθηκε το σχέδιο εκκένωσης του χωριού Κερί με λεωφορεία του ΚΤΕΛ Ζακύνθου. Η αστυνομία έχει αποκλείσει τις εισόδους του χωριού  και ενημέρωσε τους κατοίκους να εκκενώσουν τα σπίτια τους, αντιμετωπίζοντας προβλήματα, καθώς κάποια άτομα μεγάλης ηλικίας δεν ήθελαν να εγκαταλείψουν τις περιουσίες τους, όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο του ermis.news.

Επίσης, λίγο νωρίτερα αποφασίστηκε η εκκένωση ξενοδοχειακής μονάδας στο Κερί. Με εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των υπευθύνων Πολιτικής Προστασίας, τρία λεωφορεία ΚΤΕΛ Ζακύνθου παρέλαβαν 120 άτομα περίπου, που διέμεναν στο ξενοδοχείο και τα μεταφέρουν σε άλλο ξενοδοχείο της επιχείρησης στην περιοχή του Καλαμακίου. Όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής βρίσκεται στο σημείο για να προστατεύσει την μονάδα και όποιες άλλες περιουσίες κινδυνεύσουν.

Ωστόσο, κάηκε και μια κατοικία στην θέση Απελάτη στο Κερί Ζακύνθου, η οποία βρισκόταν κοντά στο ξενοδοχείο που πριν λίγη ώρα είχε εκκενωθεί, ενώ αργά το απόγευμα στις φλόγες παραδόθηκε και δεύτερο σπίτι στο Κερί.

Στην άδεια πλατεία του χωριού το συντονιστικό κέντρο

Στην κεντρική πλατεία του χωριού, το οποίο έχει εκκενωθεί -αφού οι κάτοικοί του έχουν μεταφερθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Ζακύνθου- έχει στηθεί συντονιστικό κέντρο, με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά να συντονίζει από εκεί όλες τις ενέργειες των πυροσβεστών και όλων των άλλων εμπλεκομένων στην επιχείρηση.

Τη στιγμή αυτή δεν κινδυνεύουν τα σπίτια του χωριού ενώ τεράστια πυροσβεστική δύναμη έχει περικυκλώσει το χωριό ώστε να το προστατέψει.

Στο σημείο βρίσκονται πάνω από 45 οχήματα με 120 πυροσβέστες όπου έχουν έρθει από όλα τα μέρη της Ελλάδας ώστε να συνδράμουν το έργο των Ζακυνθινών πυροσβεστών, που από το πρωί δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Σύμφωνα με τον κύριο Χαρδαλιά με το πρώτο φως την ημέρας εναέρια μέσα θα αρχίσουν ρίξεις νερού ώστε να βοηθήσουν τις επίγειες δυνάμεις.

Σε συναγερμό οι κάτοικοι του Αγαλά

Σε ετοιμότητα ήταν τα μεσάνυχτα και οι κάτοικοι του Αγαλά, που ενημερώθηκαν από την πυροσβεστική πως ανά πάσα στιγμή – αν χρειαστεί- θα πρέπει νε εκκενώσουν το χωριό τους.

Οι εναέριες δυνάμεις και πιο συγκεκριμένα τα αεροσκάφη τύπου Καναντέρ έκαναν ρίψεις νερού, αλλά από το απόγευμα που εντάθηκε ο άνεμος δυσκολεύονταν να πλησιάσουν.

Στις 7.30 το απόγευμα οι επίγειες δυνάμεις ενισχύθηκαν εκ νέου, όπως φαίνεται και από το tweet της πυροσβεστικής.

Πάνω από 10 χλμ το μέτωπο

«Απελπιστικά άσχημη η εικόνα, το μέτωπο έχει επεκταθεί στα 10 χιλιόμετρα και πλέον. Είναι αδύνατον να ελεγχθεί παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές και ισχυρές εναέριες δυνάμεις, έχουμε 5-6 αεροπλάνα που επιχειρούν διαρκώς. Το μέτωπο είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθεί γιατί είναι πολύ μεγάλη η έκτασή του», δήλωσε ο δήμαρχος Ζακύνθου, Νίκητας Αρετάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

«Θεωρώ ότι απόψε θα είναι εφιαλτική νύχτα για την περιοχή του Κεριού. Τούτο πιστεύω ότι οφείλεται το ότι το μέτωπο είναι ανεξέλεγκτο στο ότι επειδή το μεσημέρι που κατά κάποιον τρόπο μπορούσε να γίνει έλεγχος, τα αεροσκάφη έφυγαν και ήρθαν έπειτα από δύο ώρες και πλέον οπότε λόγω των ισχυρών ανέμων η φωτιά είχε ισχυροποιηθεί», συμπλήρωσε ο δήμαρχος του νησιού.

https://www.youtube.com/watch?v=-VKDRvWwAXo

ΦΩΤΟ: ermisnews.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This