Τα ερωτήματα που έθεσαν οι γιατροί μετά τη συνέντευξη των γονιών για τους θανάτους των τριών παιδιών

Η απορία των γιατρών για την περίπτωση της Μαλένας, το αίμα στο πανάκι της Ίριδας και η αναστάτωση για τον απινιδωτή που τοποθετήθηκε στην Τζωρτζίνα

Must Read

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί το πανελλήνιο τις εξελίξεις γύρω από τους θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα, την ώρα που οι Αρχές ερευνούν τα στοιχεία που θα ρίξουν «φως» και θα δώσουν απαντήσεις για τα αίτια που προκάλεσαν την τραγωδία βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά τους.

Σήμερα, για πρώτη φορά ο Μάνος Δασκαλάκης και η Ρούλα Πισπιρίγκου παραχώρησαν την πρώτη τους τηλεοπτική συνέντευξη και περιέγραψαν τις δραματικές στιγμές που βιώνουν, μιλώντας με λεπτομέρειες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες είδαν τα παιδιά τους να «σβήνουν». Το ζευγάρι μίλησε με λεπτομέρειες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες είδε τα αγγελούδια του να χάνονται, ενώ κρατώντας αμυντική στάση, ξεκαθάρισε ότι όλα τα σενάρια που έχουν διαρρεύσει είναι ανυπόστατα. Μάλιστα ο Μάνος Δασκαλάκης σημείωσε ότι η σύζυγός του έχει στοχοποιηθεί, με αποτέλεσμα να φοβάται να βγει από το σπίτι της, ενώ σε ερώτηση που δέχτηκε η μητέρα για το αν έχει κάνει κακό στα παιδιά της, απάντησε ότι τα έφερε στον κόσμο για να τα μεγαλώσει και να τα φροντίσει. Η ίδια ξέσπασε τονίζοντας ότι εδώ και μέρες, παρακολουθεί να την αποκαλούν «φόνισσα».

Μετά την συνέντευξή τους στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», η εκπομπή Live News αναφέρθηκε σε ερωτήματα που έθεσαν οι γιατροί οι οποίοι παρακολούθησαν τους γονείς να εξηγούν με κάθε λεπτομέρεια τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πέθαναν τα τρία τους παιδιά, μέσα σε τρία χρόνια.

Η χημειοθεραπεία της Μαλένας και η ηπατική ανεπάρκεια

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής, η Ρούλα Πισπιρίγκου περιέγραψε ότι η 3,5 ετών Μαλένα, το παιδί που έπασχε από λευχαιμία και πέθανε πρώτο, παρέμεινε για εννέα ημέρες στο νοσοκομείο και μια ημέρα πριν αφήσει την τελευταία της πνοή έκανε την πρώτης της χημειοθεραπεία, με τους γιατρούς να τους ενημερώνουν ότι το παιδί ανταποκρίνεται λίγο προτού καταλήξει αιφνίδια. Από πλευράς τους, οι γιατροί με τους οποίους επικοινώνησε η εκπομπή, αναφέρουν ότι δεν ήταν η πρώτη ημέρα της χημειοθεραπείας, αλλά το κοριτσάκι είχε λάβει χάπια από τις προηγούμενες ημέρες και την ένατη ημέρα ξεκίνησε η ενέσιμη χημειοθεραπεία. Από τις πρώτες ημέρες μια γιατρός τους είχε ενημερώσει ότι η κατάσταση είναι ιάσιμη και σύντομα θα βγει από το νοσοκομείο το παιδί.

Η Μαλένα πέθανε ξαφνικά, προκαλώντας αιφνιδιασμό στους γιατρούς του νοσοκομείου «Ελπίς», οι οποίοι ανησύχησαν ότι πρόκειται για κάποιο γενετικό πρόβλημα και σύστησαν να γίνει διερεύνηση. Το πόρισμα του ιατροδικαστή ανέφερε ότι πρόκειται για ηπατική ανεπάρκεια με τους γιατρούς να απορούν καθώς είχαν κάνει και καρδιολογικό και ηπατικό έλεγχο την προηγούμενη ημέρα, ο οποίος δεν έδειξε απολύτως κανένα πρόβλημα. Επομένως εάν οι εξετάσεις έγιναν σωστά και αν όντως υπήρξε κάποιο ηπατικό πρόβλημα, τότε ήταν οξύ ηπατικό επεισόδιο, που σημαίνει ότι προκλήθηκε την ημέρα που πέθανε το παιδί.

Το αίμα στο πανάκι δεν δικαιολογεί το πόρισμα

Αναφορικά με τον θάνατο της 6 μηνών Ίριδας, η μητέρα περιέγραψε πώς η αδερφή της βρήκε νεκρό το παιδί στην κούνια του στις 11 το πρωί, ενώ δίπλα του το πανάκι που κρατούσε είχε αίμα. Σύμφωνα με τους γιατρούς ο θάνατος του παιδιού αποδόθηκε στην αγενεσία φλεβόκομβου, με τους γονείς να σημειώνουν στη συνέντευξή τους ότι η μικρή τους ήταν ίσως το μοναδικό παιδάκι στην Ελλάδα που παρουσίασε αυτό το πρόβλημα. Ωστόσο το αίμα που βρέθηκε στο πανάκι δεν δικαιολογεί τον θάνατο από αυτό το καρδιολογικό πρόβλημα. Οι γιατροί με τους οποίους μίλησε η εκπομπή αναφέρουν ότι αυτό θα προέκυπτε εάν η μικρή είχε πνευμονολογικό πρόβλημα ή πνευμονικό οίδημα. Η ανακοπή καρδιάς δεν προκαλεί αιμορραγία.

Αναστάτωση για τον απινιδωτή

Όσον αφορά τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, οι γιατροί στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» υποστηρίζουν ότι το παιδί όσο βρισκόταν στην ΜΕΘ δεν εμφάνιζε συμπτώματα, αντίθετα όταν κατέβαινε σε απλές κλίνες, η μικρή παρουσίαζε προβλήματα. Σύμφωνα με όσα είπαν οι γιατροί στην εκπομπή, μετά τον θάνατο της μικρής, κάλεσαν την εταιρία από την οποία είχαν προμηθευτεί τον απινιδωτή προκειμένου να βεβαιωθούν ότι η λειτουργία του είναι σωστή και δεν υπήρξε κανένα εύρημα.

Μάλιστα, οι γιατροί που έκαναν λόγο ενεργοποίηση του βηματοδότη λόγω ξαφνικής βραδυκαρδίας, σημειώνουν ότι υπήρχε πιθανότητα να υπήρχε εξωτερική παρέμβαση όχι στο μηχάνημα, αλλά στο ίδιο το κοριτσάκι.

Δείτε επίσης:

Για πρώτη φορά «σπάνε» τη σιωπή τους οι γονείς στην Πάτρα – «Πώς είναι δυνατόν να έχω σχέση με τον θάνατό τους;»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This