Ανοίγει αύριο Τρίτη η πλατφόρμα για το Novavax – Την Τετάρτη η παραλαβή των εμβολίων

Παραμένει πιθανή η 4η δόση, αλλά η ανοσία από τις τρεις δόσεις ενδέχεται να ξεπερνά και τους 12 μήνες

Must Read

Μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης 1ης Μαρτίου, θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα ραντεβού του εμβολιασμού με το πρωτεϊνικό σκεύασμα της Novavax, ανακοίνωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, σημειώνοντας πως η παραλαβή των πρώτων εμβολίων θα γίνει μεθαύριο Τετάρτη.

Ο κ. Θεμιστοκλέους υπενθύμισε πως το συγκεκριμένο εμβόλιο αφορά μόνο τον βασικό εμβολιασμό και όχι τις αναμνηστικές δόσεις, συμπληρώνοντας πως τα πρώτα ραντεβού για εμβολιασμό με Novavax θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 5/3. Παράλληλα, αναφερόμενος στα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους, τόνισε πως την προηγούμενη εβδομάδα καταλογίστηκαν σε 317.962 πολίτες για τον Ιανουάριο και τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει ο καταλογισμός εκείνων για τον Φεβρουάριο.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στον εμβολιασμό των ανοσοκατεσταλμένων ηλικίας 5-17 ετών, για τους οποίους, όπως είπε, συστήνεται, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή, μια ενισχυτική δόση τέσσερις εβδομάδες μετά τη 2η, με τον εμβολιασμό τους με την 4η δόση να διενεργείται τρεις μήνες μετά την 3η. Σημείωσε, επίσης, πως όσοι εμβολιάζονται κατά του κορωνοϊού δεν αποκλείονται από την αιμοδοσία, καθώς μπορούν να δώσουν κανονικά αίμα μετά από μία εβδομάδα.

Παραμένει πιθανή η χορήγηση και 4ης δόσης εμβολίου

Απαντώντας, εξάλλου, στο ενδεχόμενο μιας 4ης δόσης, μετά την άρση των περιορισμών, η κα Θεοδωρίδου σημείωσε ότι το ενδεχόμενο αυτό απασχολεί την επιστημονική κοινότητα. «Η χορήγηση 4ης δόσης απασχολεί όλα τα κράτη και ήδη η Αγγλία υπάρχουν πληροφορίες ότι την ενέκρινε για τους άνω των 70 ετών. Θετική και η τοποθέτηση των ΗΠΑ. Ταυτόχρονα, όμως, αυξάνονται και οι πληροφορίες από επιστημονικές μελέτες ότι η ανοσία από τις τρεις δόσεις προφυλάσσει για μακρό χρονικό διάστημα. Θα γίνει αξιολόγηση για την 4η δόση, θα μας απασχολήσει το θέμα αυτό, αλλά η ανοσία στις τρεις δόσεις φαίνεται να ξεπερνά όχι μόνο τους 6 μήνες, αλλά ίσως και το χρόνο», τόνισε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

«Η 4η δόση, ουσιαστικά, θα έχει νόημα μόνο στην περίπτωση που προσφέρει κάτι παραπάνω σε επίπεδο ανοσίας από τις -ισχύουσες- τρεις δόσεις», κατέληξε η κα Θεοδωρίδου

  • Παρακολουθήστε την αποψινή ενημέρωση:

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This