Διακινητής παράνομων μεταναστών: Χαλαρός ο έλεγχος στην Ελλάδα

Must Read

Διακινητές μεταναστών μεταφέρουν τρομοκράτες του Ισλαμικού κράτους μέσω Ελλάδας στην Ευρώπη σημειώνει το αμερικάνικο δίκτυο «CBS News», όπως μάλιστα είχε αναφέρει το newsbreak.gr.

Τοποθετώντας μια κρυφή κάμερα, το CBS News κανόνισε μία συνάντηση με τον Αλράγιες -διακινητής με καταγωγή τη Βόρειο Αφρική- στο κέντρο της Αθήνας.

Ο ίδιος όπως ανέφερε έχει αναλάβει το συνδικάτο παράνομης διακίνησης ανθρώπων, μετακινώντας τους από την Αθήνα προς την δυτική Ευρώπη έναντι περίπου 8 χιλιάδων δολαρίων.

Οι διακινητές χρησιμοποιούν πλαστά έγγραφα και ταυτότητες για να περάσουν ανθρώπους σε άλλες χώρες της Ευρώπης, καθώς όπως αναφέρει ο «έλεγχος από την Αθήνα προς την Ιταλία ή την Ισπανία είναι χαλαρός».

Το CBS τονίζει πως μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) που πραγματοποίησαν επιθέσεις στη Γαλλία και το Βέλγιο, ήρθαν από την Ελλάδα.

Guardian: Η ιστορία επαναλαμβάνεται…

«Τέσσερα χρόνια μετά τη μεγαλύτερη μεταναστευτική κρίση στην σύγχρονη ιστορία υπάρχουν φόβοι πως η ιστορία επαναλαμβάνεται», αναφέρει σε δημοσίευμα της η βρετανική εφημερίδα, “Guardian”.

Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει πως τον Ιούλιο και τον Αύγουστο περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι έφτασαν στις ελληνικές ακτές. Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, το 1/3 των νεοαφιθχέντων στα νησιά είναι ασυνόδευτοι ανήλικοι. «Συνέβη τόσο γρήγορα που οι ανθρωπιστικές οργανώσεις δεν προλαβαίνουν» δηλώνει εκπρόσωπος του αθηναϊκού τμήματος του Διεθνή Ερυθρού Σταυρού.

Το επόμενο ερώτημα που θέτουν εκπρόσωποι οργανώσεων είναι «τι θα γίνει τον χειμώνα;»  όπως γράφει η Guardian, με τις ευθύνες να τις «αποδίδουν την αύξηση στην ηθελημένη χαλαρότητα που δείχνει η τουρκική ακτοφυλακή».

Το δημοσίευμα αναφέρει, τέλος, ότι αυτή τη στιγμή στη Μόρια βρίσκονται 10.400 άνθρωποι, ενώ ο χώρος σχεδιάστηκε για 3.000 – ενώ ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα στη Σάμο με την εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Αθήνα να τονίζει ότι «έχει επτά φορές περισσότερο κόσμο από τη χωρητικότητά του».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This