Τετάρτη 23/6/2021

Διακινητής παράνομων μεταναστών: Χαλαρός ο έλεγχος στην Ελλάδα

Διακινητές μεταναστών μεταφέρουν τρομοκράτες του Ισλαμικού κράτους μέσω Ελλάδας στην Ευρώπη σημειώνει το αμερικάνικο δίκτυο «CBS News», όπως μάλιστα είχε αναφέρει το newsbreak.gr.

Τοποθετώντας μια κρυφή κάμερα, το CBS News κανόνισε μία συνάντηση με τον Αλράγιες -διακινητής με καταγωγή τη Βόρειο Αφρική- στο κέντρο της Αθήνας.

Ο ίδιος όπως ανέφερε έχει αναλάβει το συνδικάτο παράνομης διακίνησης ανθρώπων, μετακινώντας τους από την Αθήνα προς την δυτική Ευρώπη έναντι περίπου 8 χιλιάδων δολαρίων.

Οι διακινητές χρησιμοποιούν πλαστά έγγραφα και ταυτότητες για να περάσουν ανθρώπους σε άλλες χώρες της Ευρώπης, καθώς όπως αναφέρει ο «έλεγχος από την Αθήνα προς την Ιταλία ή την Ισπανία είναι χαλαρός».

Το CBS τονίζει πως μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) που πραγματοποίησαν επιθέσεις στη Γαλλία και το Βέλγιο, ήρθαν από την Ελλάδα.

Guardian: Η ιστορία επαναλαμβάνεται…

«Τέσσερα χρόνια μετά τη μεγαλύτερη μεταναστευτική κρίση στην σύγχρονη ιστορία υπάρχουν φόβοι πως η ιστορία επαναλαμβάνεται», αναφέρει σε δημοσίευμα της η βρετανική εφημερίδα, “Guardian”.

Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει πως τον Ιούλιο και τον Αύγουστο περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι έφτασαν στις ελληνικές ακτές. Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, το 1/3 των νεοαφιθχέντων στα νησιά είναι ασυνόδευτοι ανήλικοι. «Συνέβη τόσο γρήγορα που οι ανθρωπιστικές οργανώσεις δεν προλαβαίνουν» δηλώνει εκπρόσωπος του αθηναϊκού τμήματος του Διεθνή Ερυθρού Σταυρού.

Το επόμενο ερώτημα που θέτουν εκπρόσωποι οργανώσεων είναι «τι θα γίνει τον χειμώνα;»  όπως γράφει η Guardian, με τις ευθύνες να τις «αποδίδουν την αύξηση στην ηθελημένη χαλαρότητα που δείχνει η τουρκική ακτοφυλακή».

Το δημοσίευμα αναφέρει, τέλος, ότι αυτή τη στιγμή στη Μόρια βρίσκονται 10.400 άνθρωποι, ενώ ο χώρος σχεδιάστηκε για 3.000 – ενώ ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα στη Σάμο με την εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Αθήνα να τονίζει ότι «έχει επτά φορές περισσότερο κόσμο από τη χωρητικότητά του».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ