Επιστρεπτέα προκαταβολή: Αλλάζει ο τρόπος εξόφλησής τους!

Τι κερδίζουν 700.000 επαγγελματίες

Must Read

Αφού η κυβέρνηση αποφάσισε πριν έναν χρόνο με συνοπτικές διαδικασίες να κλείσει τις επιχειρήσεις και να μπει η χώρα σε καθεστώς lockdown, στη συνέχεια αποφάσισε να στηρίξει τους επαγγελματίες δίνοντάς τους χρήματα. Αυτά τα χρήματα τα ζητά πίσω με τη μορφή των επιστρεπτέων προκαταβολών.

Οξύμωρο. Γιατί δεν επέλεξε κανείς να κλείσει το μαγαζί του και να έχει άδεια ταμεία. Άρα, δεν μπορεί να αποφασίζεις για την τύχη ενός επιχειρηματία, να του δίνεις χρήματα και ταυτόχρονα να τούς τα ζητάς πίσω!

Όσοι οφείλουν χρήματα έχουν δύο μήνες καιρό προκειμένου να αποφασίσουν εάν θα εξοφλήσουν εφάπαξ το ποσό κερδίζοντας «κούρεμα» 15%, ή εάν θα το αποπληρώσουν σε οκτώ χρόνια δηλαδή σε 96 δόσεις, σε πέντε χρόνια (60 δόσεις) που βλέπεται σήμερα. Το μέτρο αφορά περίπου 700.000 επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Για όσους θέλουν άμεση εξόφληση

  • με εφάπαξ εξόφληση του ποσού παραμένει το μπόνους του 15%
  • εάν τα ποσά αποπληρωθούν έως τις 30 Μαρτίου

Αυτά είναι τα ποσά:

1. Επιχειρήσεις που έχουν κάνει έναρξη εργασιών πριν από την 1η Ιανουαρίου 2019, δεν άνοιξαν υποκατάστημα από την 1η Απριλίου 2019 έως την 31η Δεκεμβρίου 2020, έχουν θετικά ακαθάριστα έσοδα το 2019 και έχουν τηρήσει τη ρήτρα περί διατήρησης των θέσεων εργασίας επιστρέφουν:

– Το 25% της ενίσχυσης, εφόσον η μείωση των εσόδων του 2020 ξεπερνάει το 70% σε σχέση με το 2019 και η επιχείρηση παρουσιάζει ζημιές προ φόρων το 2020

– Το 33,3% της ενίσχυσης, εφόσον η μείωση των εσόδων ανέρχεται τουλάχιστον σε 30% και ως 70% σε σχέση με τα έσοδα του 2019 και η επιχείρηση καταγράφει ζημιές προ φόρων το 2020

  • Το 50% της ενίσχυσης για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις.

2. Επιχειρήσεις που έχουν κάνει έναρξη εργασιών μετά την 1η Ιανουαρίου 2019 ή άνοιξαν υποκατάστημα από την 1η Απριλίου 2019 έως την 31η Δεκεμβρίου 2020 ή έχουν μηδενικά ακαθάριστα έσοδα το 2019 και έχουν τηρήσει τη ρήτρα περί διατήρησης των θέσεων εργασίας επιστρέφουν:

– Το 25% της ενίσχυσης, εφόσον η μείωση των εσόδων από του 2020 της επιχείρησης ξεπερνάει το 30% σε σχέση με τα έσοδα του 2019 και η επιχείρηση παρουσιάζει ζημιές προ φόρων το 2020

– Το 33,3% της ενίσχυσης για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This