Μένουμε με τον χαλβά στο χέρι… Η Τουρκία «απαγορεύει» ελληνικές ασκήσεις στην Τήλο!

Αντι-Navtex για την «αποστρατιωτικοποιημένη», κατά τους Τούρκους, Τήλο

Must Read

Η διπλωματία του χαλβά (της Εμινέ Ερντογάν) φαίνεται ότι «κάθεται στο λαιμό» της Ελλάδας, καθώς ουδεμία κίνηση ηρεμίας και «αλλαγής κλίματος» διαφαίνεται από την Τουρκία. Αντίθετα, οι προκλήσεις στη θάλασσα και στον αέρα του Αιγαίου, κλιμακώνονται.

Αφού τις προηγούμενες ημέρες και ειδικά μετά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, η Άγκυρα έστελνε drones, ελικόπτερα, μαχητικά και ό,τι άλλο μπορεί να πετάξει και να παραβιάσει τον εθνικό εναέριο χώρο και ανακοίνωσε την αποστολή του Cesme στην κυπριακή ΑΟΖ, η τακτική των προκλητικών αντι-NAVTEX επανήλθε δριμύτερη.

Ο υδρογραφικός σταθμός της Σμύρνης απαντώντας σε ελληνική NAVTEX για πραγματοποίηση αεροναυτικών ασκήσεων δυτικά της Τήλου, τις χαρακτηρίζει ως «παραβίαση του αποστρατιωτικοποιημένου καθεστώτος της Τήλου (σ.σ. Piscopis όπως την αναφέρουν οι Τούρκοι) και της Χάλκης, όπως αυτό τέθηκε στην συνθήκη ειρήνης του Παρισιού το 1947»!

Προφανώς και αυτή η κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο των «Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης» (ΜΟΕ) που συζήτησαν Νίκος Παναγιωτόπουλος και Χουλουσί Ακάρ στις Βρυξέλλες… μαζί με τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This