Πάτησε Ελλάδα ο Μανώλης Ανδρουλάκης! Οι πρώτες δηλώσεις του από το Ελ. Βενιζέλος

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το «σίριαλ» της απόδρασης του Έλληνα του πρόξενου της Μαριούπολης από την εμπόλεμη ζώνη

Must Read

Σώος κι αβλαβής επέστρεψε σήμερα στην Ελλάδα ο Έλληνας πρόξενος στη Μαριούπολη, Μανώλης Ανδρουλάκης, μετά το πολυήμερο σίριαλ της απόδρασής του προς δύσμας από την εμπόλεμη ζώνη.

Από σήμερα το απόγευμα ο τελευταίος δυτικός διπλωμάτης που είχε παραμείνει στην ισοπεδωμένη ουκρανική πόλη, βρίσκεται ασφαλής στα πάτρια εδάφη, καθώς λίγο μετά τις 18:00 προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος η πτήση της εταιρείας TAROM, από το Βουκουρέστι, με την οποία και ταξίδευε.

«Ήρωες είναι οι άνθρωποι που έχουν μείνει πίσω και χτίζουν ζωές από το μηδέν», είπε στο ξεκίνημα των δηλώσεών του ο Μανώλης Ανδρουλάκης, μετά την «Οδύσσεια» που πέρασε, στην προσπάθειά του να διαφύγει από την εμπόλεμη ζώνη. «Δεν δικαιολογούνται αυτά που συμβαίνουν. Είναι μια τραγωδία. Αυτήν την στιγμή χτυπιούνται άμαχοι, τυφλά και ανεξέλεγκτα. Σε στρατιωτικό πεδίο βρίσκονται σε αδιέξοδο, όσο συνεχίζεται αυτό θα χτυπιέται άμαχος πληθυσμός», τόνισε και εξέφρασε την επιθυμία να γίνει ανακωχή και κατάπαυση του πυρός.

«Το μέρος όπου βρισκόμουν εγώ, χτυπήθηκε δυο φορές», είπε ο Έλληνας πρόξενος, προσθέτοντας «ήξερα πως δεν είχε έρθει ακόμη η ώρα μου». Εμφανής ήταν η συναισθηματική φόρτισή του καθ’ όλη τη διάρκεια της ομιλίας του, όπου και έκανε εκτενή αναφορά στη σχέση του με τη Ρωσία και τον πολιτισμό της, για να καταδείξει ότι ο πόλεμος δεν έχει σχέση με τη γενικότερη ρωσική παιδεία που εκείνος γνώρισε.

«Η Μαριούπολη θα μπει στη λίστα των πόλεων που καταστράφηκαν τελείως από τον πόλεμο, όπως η Γκερνίκα, το Κόβεντρι, το Αλέπο (Χαλέπι), το Λένινγκραντ, το Γκρόζνι…», δήλωσε με «σπασμένη» φωνή, τονίζοντας πως στη Μαριούπολη υπάρχουν χιλιάδες άμαχοι νεκροί. Κατόπιν, ευχαρίστησε, μεταξύ άλλων, την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας, καθώς επίσης και τις δύο οικογένειες που τον φιλοξένησαν στη διάρκεια του ταξιδιού του.

Στο αεροδρόμιο τον περίμεναν η σύζυγός του με τον επτά μηνών γιο τους και ο πατέρας του. «Είμαι πολύ ευτυχισμένη, σας ευχαριστώ όλους», ήταν το μήνυμα χαράς και ανακούφισης της γυναίκας του, η οποία κρατούσε αγκαλιά τον γιο τους, ενώ εμφανώς συγκινημένος ήταν και ο πατέρας του κ. Ανδρουλάκη.

Στο αεροδρόμιο βρέθηκαν, επίσης, ο υφυπουργός για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, εκπροσωπώντας τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, ο οποίος είναι σε υπηρεσιακό ταξίδι, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Θεμιστοκλής Δεμίρης.

  • Δείτε τον πρόξενο εν αναμονή της πτήσης του στο αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This