Γρεβενά: Έκρηξη σε εργοστάσιο – 1 τραυματίας και 3 αγνοούμενοι – «Βρέθηκαν κομμάτια από σάρκες»

Έρευνες για τους αγνοούμενους

Must Read

Συναγερμός σήμανε στην Ιτέα στα Γρεβενά, όταν λίγο νωρίτερα σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο εκρηκτικών.

Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 09:00 σε εργοστάσιο που βρίσκεται στην Ιτέα Γρεβενών και παρήγαγε εκρηκτικά. Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει τραυματιστεί και 3 αγνοούνται. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αγνοούμενοι είναι 3 φύλακες του εργοστασίου.

Στο σημείο έχουν σπεύσει 9 πυροσβέστες με 3 οχήματα, ενώ πηγαίνουν και άντρες της 2ης και της 5ης ΕΜΑΚ. Ο Δήμαρχος Γρεβενών, Γιώργος Δασταμάνης είπε στο ThessToday.gr πως η έκρηξη έγινε αισθητή στην πόλη των Γρεβενών. «Ήταν μεγάλη έκρηξη. Έγινε αισθητή και στην πόλη των Γρεβενών που είναι μακριά. Αν και δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες κάποιοι μιλούν για δύο τουλάχιστον τραυματίες και για αγνοούμενους.Το κτήριο δεν ισοπεδώθηκε μόνο, αλλά εξαϋλώθηκε».

«Κρανίου τοπος»

Σε δηλώσεις του στο OPEN ο πύραρχος Α. Καλαϊδόπουλος επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν τρεις αγνοούμενοι από την ισχυρή έκρηξη, ενώ το εργοστάσιο έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

«Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο. Η εικόνα παραπέμπει σε κρανίου τόπος. Υπάρχουν ογκόλιθοι οι οποίοι έχουν εκτιναχθεί σε απόσταση 200 με 300 μέτρα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Σχετικά με την τύχη των αγνοούμενων, ο αξιωματικός της πυροσβεστικής  είπε «δυστυχώς τα μηνύματα είναι δυσάρεστα έχουν βρεθεί κομμάτια από σάρκες».

Για τους τραυματίες ο πύραρχος της πυροσβεστικής είπε ότι «απομακρύνθηκε ένας φύλακας που ήταν σε κατάσταση σοκ» ενώ ο ίδιος πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει επιβάρυνση στο περιβάλλον αυτή την ώρα».

Αναλυτικότερα η έκρηξη σημειώθηκε στην Ελληνική Τεχνολογία Εκρηκτικών (ΕΛΤΕΚ), η οποία ιδρύθηκε το 2010 με έδρα στους Αγαλαίους του Δήμου Γρεβενών. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο παράγει εκρηκτικές ύλες για κάθε είδους υπέργειου ή υπόγειου τεχνικού έργου (λατομεία, μεταλλεία, κατεδαφίσεις κτιρίων). Η ΕΛΤΕΚ εξάγει εκρηκτικά σε Κύπρο, Αλβανία, ΠΓΔΜ, Βουλγαρία, Κόσοβο, Ρουμανία και Σερβία, ενώ χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία για το μέγεθος της καταστροφής από το greveniotis.gr.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This