Μπέρδεμα με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού: Τελικά θα καταργηθούν ή όχι;

Τι αναφέρουν οι ειδικοί

Must Read

Διάσταση απόψεων μεταξύ των ειδικών ακόμα και για το αν θα πρέπει να καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού, καθώς τα αυξημένα κρούσματα είναι ένας καθημερινός εφιάλτης και ο ιός δεν φαίνεται να… αποχωρεί! Οι επιστήμονες εξακολουθούν να έχουν διαφορετικές οπτικές ακόμα και σε τυπικά κομμάτια που αφορούν στον εμβολιασμό.

Πλεύρης: «Από το φθινόπωρο θα επανεξεταστεί η άρση του μέτρου των πιστοποιητικών»

Ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε περί της κατάργησης των πιστοποιητικών πως, θα τεθεί επί τάπητος μόνο με την προϋπόθεση της επανεξέτασης του μέτρου το φθινόπωρο. Παράλληλα, τόνισε ότι όλα τα μέτρα θα επαναξιολογηθούν είτε σε αυτή την συνεδρίαση της επιτροπής, είτε στην επόμενη. Σημείωσε δε ότι στόχος είναι όσο πλησιάζουμε στο καλοκαίρι να πηγαίνουμε στην κανονικότητα με όσο το δυνατόν λιγότερους περιορισμούς. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι όποιο μέτρο αρθεί, όπως η χρήση των πιστοποιητικών, θα αρθεί με την προϋπόθεση επανεξέτασής του όσο πλησιάζει το φθινόπωρο. 

Βασιλακόπουλος: «Διαφωνώ με τον Μαγιορκίνη»

Παρότι τα κρούσματα έχουν ανοδική πορεία και οι επιστήμονες λένε ότι «ο ιός ήρθε για να μείνει» συνεχίζονται τα βήματα προς την κανονικότητα. Σύμφωνα με τους ειδικούς αναμένεται να καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού κοντά στο Πάσχα. «Θα συμβεί στους επόμενους ένα με δύο μήνες. Ίσως και την Μεγάλη εβδομάδα να μην έχουμε Green pass» είπε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

Στον αντίποδα όμως, ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος διαφώνησε με τις δηλώσεις του κ. Μαγιορκίνη, ότι ίσως μέχρι το Πάσχα να έχει καταργηθεί το Green Pass. «Εγώ θα διαφωνούσα με την προσέγγιση του κ. Μαγιορκίνη. Μου θυμίζει περισσότερο ότι πλησιάζουν εκλογές αν γίνει κάτι τέτοιο, οπότε δεν πρέπει να ναι κανείς δυσαρεστημένος στη χώρα μας», τόνισε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Πρόσθεσε ότι η άποψή του δε στηρίζεται σε ιδεοληψία αλλά στο ότι είναι μικρότερες οι πιθανότητες να μεταδώσει κάποιος εμβολιασμένος.

Ειδικότερα, ο κ. Βασιλακόπουλος ανέφερε ότι ακόμα και με τη μετάλλαξη Όμικρον, οι πιθανότητες κάποιος να έχει τον ιό και να τον μεταδώσει είναι διπλάσιες αν είναι ανεμβολίαστος και συνεπώς «δεν είναι ιδιαίτερα σωστό» να είναι όλα για όλους ελεύθερα. Επανέλαβε πως αν γίνει κάτι τέτοιο, θα γίνει για λόγους πολιτικής επιλογής «και όχι γιατί υγειονομικά είναι το σωστό».

Ο Ευάγγελος Μανωλόπουλος, καθηγητής Φαρμακολογίας Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, συμφώνησε πως «είναι λογικό το επόμενο διάστημα να μειωθούν τα μέτρα, εάν δεν αλλάξει η εικόνα του κορωνοϊού και να πάμε στην ατομική ευθύνη του καθενός».

Διαβάστε ακόμα:

Γκίκας Μαγιορκίνης: «Το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα καταργηθεί μέχρι το Πάσχα»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This