«Τι έκανες στον πόλεμο, μπαμπά;»

Η ανακούφιση του Ελληνα προξένου στη Μαριούπολη μόλις αντίκρισε προχθές στο «Ελ. Βενιζέλος» τον επτά μηνών γιο του

Must Read

Ενα μωράκι επτά μηνών, που δεν καταλάβαινε τι συνέβαινε γύρω του, περίμενε τον Μανώλη Ανδρουλάκη προχθές στο αεροδρόμιο. Ηταν ο μοναχογιός του, την αγωνία του οποίου είχε ο Ελληνας πρόξενος στη Μαριούπολη ενόσω ακόμη ήταν στην κατεστραμμένη και πολύ επικίνδυνη για εκείνον πόλη της Ουκρανίας.

  • Από τη Βίβιαν Μπενέκου

Στην αγκαλιά του επτά μηνών γιου του τού Γιωργάκη, λοιπόν, βρέθηκε αμέσως μετά την άφιξή του, προχθές το βράδυ, στην Ελλάδα από τη Μαριούπολη ο γενικός πρόξενος Μανώλης Ανδρουλάκης. Ο ίδιος έδωσε μεγάλο αγώνα μέχρι να φτάσει στην Αθήνα και η αγωνία των δικών του είχε κορυφωθεί.

Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τον περίμεναν η σύζυγός του με το αγοράκι και ο πατέρας του Ελληνα προξένου. Η χαρά τους όταν τον είδαν δεν περιγραφόταν.

Με παρελθόν στα χαρακώματα

Εκείνος όμως πήρε στα χέρια του το μωρό και ύστερα κρύφτηκε στην αγκαλιά των συγγενών. Ο πρόξενος είναι Θεσσαλονικιός, με καταγωγή από την Κω. Φοίτησε στο Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονία, ενώ μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας έκανε μεταπτυχιακό στη Μόσχα πάνω στη ρωσική λογοτεχνία.

Ομως ο πόλεμος δεν ήταν κάτι το οποίο έμαθε μόνο από τα βιβλία. Είναι γιος του Γεώργιου Ανδρουλάκη, αξιωματικού του Ελληνικού Στρατού, που έζησε από κοντά την αγριότητα του πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο, αφού ο πατέρας του είχε τοποθετηθεί στην πρεσβεία μας στο Βελιγράδι και ο νεαρός τότε Μανώλης τριγυρνούσε στο κτίριο και, όπως είπε αργότερα σε συνέντευξή του, μάθαινε πώς λειτουργεί η «πολεμική μηχανή». Στη ζωή του έμελλε να δει και τον πόλεμο της Ουκρανίας για να τον περιγράφει αργότερα στον γιο του, που τον περίμενε προχθές στις αφίξεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This