Αήθης επίθεση σε δημοσιογράφο που μίλησε για το ουκρανικό Τάγμα Αζόφ

Η ΠΟΣΠΕΡΤ καταγγέλλει τις απειλές κατά του Θ. Σίδερη

Must Read

Την έντονη αντίδραση της ΠΟΣΠΕΡΤ προκάλεσε η αήθης επίθεση που εξαπολύθηκε από κάποιους αυτοαποκαλούμενους δημοσιογράφους ενάντια στον βραβευμένο δημοσιογράφο Θωμά Σίδερη (ένθετη φωτο).

Αφορμή, η ραδιοφωνική εκπομπή του «Αφύλαχτη διάβαση» στο Πρώτο Πρόγραμμα, στην οποία, στο πλαίσιο έρευνας για τον πόλεμο στην Ουκρανία, αναφέρθηκε και στο πολυσυζητημένο νεοναζιστικό ουκρανικό Τάγμα Αζόφ.

«Τι σημασία έχει για δαύτους αν ο Θωμάς Σίδερης έχει τιμήσει την ΕΡΤ και την ελληνική δημοσιογραφία με τόσες προσωπικές διακρίσεις για το δημοσιογραφικό του έργο. Τι σημασία έχει για τα μιντιακά (και όχι μόνο) “θυμιατά” αν ο κ. Σίδερης ήταν υποψήφιος για το βραβείο του καλύτερου Ευρωπαίου δημοσιογράφου (Prix Europa 2018) ή αν είχε τιμηθεί με το βραβείο Μπότση την ίδια χρονιά. Αυτό που είχε και έχει σημασία για τους υβριστές του είναι να λειτουργεί η δημοσιογραφία σαν πλυντήριο και ο δημοσιογράφος σαν μοσχοσάπουνο» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ.

Δηλώνει, δε, τη συμπαράστασή της στον Θωμά Σίδερη, «αλλά και σε κάθε δημοσιογράφο που έχει στοχοποιηθεί ή πρόκειται να γίνει στόχος, αρνούμενος να υπηρετήσει το ψέμα, την παραπληροφόρηση, τον μισανθρωπισμό, την προπαγάνδα, τον ρατσισμό και το σκοτάδι. Μπορεί, όπως σωστά λέγεται, στον πόλεμο η αλήθεια να είναι το πρώτο θύμα, όμως εμείς θα είμαστε πάντα αλληλέγγυοι σε εκείνους που αρνούνται να τη θάψουν».

  • Δείτε την ανάρτηση της ΠΟΣΠΕΡΤ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This