Η ύποπτη ουσία που βρέθηκε στο κορμάκι της Τζωρτζίνας 

Τα φάρμακα που λάμβανε η 9χρονη και τι ερευνούν οι επιστήμονες

Must Read

Λίγες ημέρες μένουν μέχρι να λυθεί ο γόρδιος δεσμός με τους τρεις θανάτους των παιδιών της οικογένειας του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου, την ώρα που όλα τα φώτα είναι στραμμένα στην μητέρα, η οποία από πλευράς της υποστηρίζει ότι φρόντισε τα παιδιά της και σε καμία περίπτωση δεν θα τους έκανε κακό.

Η απάντηση θα έρθει από το πόρισμα των τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης Τζωρτζίνας που έφυγε τελευταία, καθώς μέχρι στιγμής, πληροφορίες αναφέρουν ότι στον οργανισμό της έχει εντοπιστεί μια ύποπτη ουσία.

Σημειώνεται ότι το μικρό κοριτσάκι που είχε υποστεί εγκεφαλοπάθεια μετά την πρώτη ανακοπή καρδιάς, λάμβανε μυοχαλαρωτικά και αντιεπιληπτικά φάρμακα ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο της Πάτρας αλλά και στο Νοσοκομείο Παίδων. Σύμφωνα με τους γιατρούς τα φάρμακα αυτά που έπαιρνε δεν της είχαν προκαλέσει πρόβλημα. Την ίδια ώρα, οι γιατροί υποστηρίζουν ότι η καρδιά του 9χρονου κοριτσιού ήταν σε άριστη κατάσταση.

Αναφορικά με το πόρισμα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων, υπενθυμίζεται ότι δεν προέκυψαν σαφείς παράγοντες ασφυξίας, κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα ή άλλη παθολογική αίτια θανάτου. Βέβαια, φέρεται να έχει εντοπιστεί μια ουσία η οποία έχει προκαλέσει προβληματισμό, με τους επιστήμονες να επικεντρώνονται στην ποσότητα της ουσίας που μπορεί τελικά να δώσει την απάντηση. Ταυτόχρονα οι επιστήμονες αναζητούν όλες τις ουσίες που μπορεί να έχουν προκαλέσει ευρήματα σε ήπαρ και πνεύμονα. Στη συνέχεια αυτές οι ουσίες θα συγκριθούν με τις ουσίες των φαρμάκων που λάμβανε το παιδί.

Αυτό που θα πρέπει να ξεκαθαρίσει είναι εάν η συγκεκριμένη ουσία χορηγήθηκε από τους γιατρούς της 9χρονης και σε ποια ποσότητα. Διαφορετικά, το Ανθρωποκτονιών θα εστιάσει στις τελευταίες στιγμές του παιδιού αλλά και στα πρόσωπα που βρίσκονταν γύρω του. Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών θα είναι έτοιμα μέχρι την Πέμπτη 31 Μαρτίου και το εργαστήριο ιατροδικαστικής και τοξικολογίας του ΑΠΘ θα παραδώσει το πόρισμα τις αρχές.

Μάνος Δασκαλάκης: «Δεν ξέρουμε τίποτα για την ουσία»

Aπό πλευράς του ο πατέρας της 9χρονης, ο Μάνος Δασκαλάκης αναφέρει μιλώντας στο Live News ότι δεν έχει καμία ενημέρωση για τα αποτελέσματα των εξετάσεων και ότι περιμένει να κληθεί για κατάθεση: «Εμείς δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση για τα αποτελέσματα εξετάσεων της Τζωρτζίνας. Δεν μας έχουν πει εάν έχουν βγει. Δεν ξέρουμε τίποτα. Αυτά που ακούγονται δεν ξέρω από που βγαίνουν».

Πισπιρίγκου Δασκαλάκης Τζωρτζίνα

Η περίπτωση να μπει στο αρχείο η υπόθεση

Δύο είναι τα πιθανά σενάρια για την εξέλιξη της πολύκροτης υπόθεσης στην Πάτρα που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Είτε οι Αρχές να οδηγηθούν στο ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, είτε η υπόθεση να μπει τελικά στο αρχείο εφόσον δεν βρεθούν στοιχεία τα οποία θα δείχνουν ότι υπάρχει ένοχος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έμπειροι αξιωματικοί έχουν βγάλει το δικό τους πόρισμα για την υπόθεση ωστόσο θα πρέπει να υπάρχουν στοιχεία που θα αποδεικνύουν τι έχει συμβεί.

Την ίδια ώρα η μητέρα των τριών κοριτσιών, βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και διατηρεί συνεχή επικοινωνία με τον δικηγόρο της Απόστολο Λύτρα. Την 33χρονη στηρίζει και ο πατέρας των παιδιών Μάνος Δασκαλάκης, όπως επίσης και η οικογένειά της.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This