Εικόνες ντροπής: «Σκουπιδότοποι» τα αστυνομικά τμήματα

Must Read

Την ελλιπή καθαριότητα σε αστυνομικά τμήματα της Αθήνας καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών (Ε.ΑΣ.Υ.Α).

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Παρότι παρήλθαν σχεδόν δύο μήνες από την κατάθεση σχετικού Υπομνήματος από την Ένωσή μας προς τη νέα Πολιτική και Φυσική Ηγεσία, κατά το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.ΑΣ.Υ., με λεπτομερή καταγραφή των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Υπηρεσίες της Αθήνας, εντούτοις μέχρι και σήμερα ελάχιστα έχουμε δει να επιλύονται όσον αφορά τις καθημερινές συνθήκες εργασίας των συναδέλφων μας. Από τα πιο σοβαρά ζητήματα που καταθέσαμε αποτελεί η ελλιπής καθαριότητα και απολύμανση στους χώρους εργασίας και στα κρατητήρια, σε συνδυασμό με την εξάντληση των αποθεμάτων σε είδη καθαριότητας.

Όπως έχουμε επισημάνει πολλάκις, σε πολλές Αστυνομικές Υπηρεσίες της Αθήνας δεν ανέλαβαν ποτέ καθήκοντα οι χαμηλόμισθοι συμβασιούχοι υπάλληλοι καθαριότητας μερικής απασχόλησης (αυτή ήταν η λύση που προέκρινε η απερχόμενη Πολιτική και Φυσική Ηγεσία), με αποτέλεσμα από αρχές του έτους να υπάρχει ελλιπής ή και καθόλου καθαριότητα.
Επίσης, σε καμία Αστυνομική Υπηρεσία δεν προβλέφθηκε να πραγματοποιείται τακτική απολύμανση των χώρων από αρχές του τρέχοντος έτους, με τον κίνδυνο μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών σε αστυνομικούς, κρατούμενους και πολίτες να καραδοκεί. Ήδη σε κεντρική Αστυνομική Υπηρεσία έκαναν την εμφάνισή τους εικόνες ντροπής του πρόσφατου παρελθόντος με σκουπίδια να στοιβάζονται και τη δυσοσμία να είναι ανυπόφορη. Με παρέμβαση της Ένωσής μας έγινε τελικά η αποκομιδή τους.

Επειδή έχουμε ασχοληθεί ενδελεχώς με το ζήτημα, αντιλαμβανόμαστε, ότι ουδεμία δραστική εξέλιξη αναμένεται να υπάρξει για την αντιμετώπισή του, γεγονός που μας προβληματίζει και μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν κάποιους τους ενδιαφέρουν οι συνθήκες υγιεινής των εργαζομένων αστυνομικών, των πολιτών και των κρατουμένων στα αστυνομικά κρατητήρια ή θα βαδίσουν στα χνάρια των προκατόχων τους. Απαιτούμε λοιπόν την άμεση και μόνιμη επίλυση του ζητήματος των διαγωνισμών καθαριότητας και όχι ημίμετρα. Ότι η επικρατούσα κατάσταση κληρονομήθηκε από τους προκατόχους δεν αποτελεί άλλοθι για κανέναν αρμόδιο.

Η Ένωση Αθηνών, ως το μεγαλύτερο Πρωτοβάθμιο Σωματείο Αστυνομικών της Χώρας, αναμένει ότι άμεσα η νέα Πολιτική και Φυσική Ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θα ενσκήψει στα σοβαρά εργασιακά και οικονομικά ζητήματα που έθεσε υπόψη της και απασχολούν τους εργαζόμενους αστυνομικούς της Αθήνας, στους οποίους έχει πέσει όλο το βάρος της εφαρμογής του σχεδίου της νέας Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των φαινομένων ανομίας που γιγαντώθηκαν τα τελευταία χρόνια στο κέντρο της Πρωτεύουσας.
Σε διαφορετική περίπτωση, η αντίδρασή μας θα κλιμακώνεται μέρα με την ημέρα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This