Εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας! Δεν εντοπίστηκε γονιδιακό πρόβλημα – Ουσίες από το φαρμακείο μπορούν να προκαλέσουν ανακοπή

Ολοκληρώθηκε ο νέος κύκλος εξετάσεων - Αποκλείει το ιατρικό λάθος ο κλινικός φαρμακολόγος Αναστάσιος Σπαντιδέας

Must Read

Απάντηση για το ενδεχόμενο τα τρία παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη να κατέληξαν εξαιτίας γονιδιακού προβλήματος έδωσε το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.

Οι επιστήμονες ολοκλήρωσαν τον γονιδιακό έλεγχο για τα τρία παιδιά του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου που πέθαναν αιφνίδια μέσα σε 2,5 χρόνια κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και σύμφωνα με τα αποτελέσματα δεν προκύπτει κανένα πρόβλημα γενετικής μορφής.

Το επίσημο πόρισμα του ΙΙΒΕΑΑ θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής Live News. Οι επιστήμονες εξέτασαν αρχικά το ενδεχόμενο να υπάρχουν γονίδια στα παιδιά, τα οποία προκαλούν προβλήματα καρδιολογικής φύσης. Μετά τον έλεγχο που έγινε στο Ωνάσειο νοσοκομείο, αφότου κατέληξε η 9χρονη Τζωρτζίνα και δεν προέκυψε κάποιο πρόβλημα, το κέντρο της Ακαδημίας Αθηνών εξέτασε 190 γονίδια που θεωρούνται ως σχετικά υψηλού κινδύνου. Ούτε σε αυτή την έρευνα όμως προέκυψε κάτι. Στη συνέχεια το ίδιο κέντρο προχώρησε σε ανάλυση 800 γονιδίων (δευτερευούσης σημασίας) και σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής, ούτε τώρα εντοπίστηκε γενετικό πρόβλημα, γεγονός που θα αποδειχτεί και από τα επίσημα αποτελέσματα.

Την ίδια ώρα η έρευνα των έμπειρων αξιωματικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών είναι σε πλήρη εξέλιξη, ωστόσο πηγές αναφέρουν ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος μέχρι να φωτιστεί πλήρως η υπόθεση.

Ωστόσο η έρευνα που γίνεται στις τοξικολογικές εξετάσεις της 9χρονης που έφυγε τελευταία, φαίνεται να είναι «κλειδί» στην υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει εντοπιστεί μια συγκεκριμένη φαρμακευτική ουσία, με τους επιστήμονες να προσπαθούν να διαπιστώσουν αν η ποσότητα που εντοπίστηκε στον οργανισμό του παιδιού δικαιολογείται και ποιες ήταν οι συνέπειές της.

Ταυτόχρονα, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ερευνούν τα τελευταία 60 λεπτά που βρισκόταν στη ζωή η 9χρονη πριν καταλήξει στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν. Οι αξιωματικοί προσπαθούν να συνθέσουν το σκηνικό των τελευταίων στιγμών του παιδιού προκειμένου να διαπιστώσουν ποιοι βρέθηκαν μαζί της την τελευταία ώρα, τι έφαγε, τι φαρμακευτική αγωγή έλαβε.

Υπάρχουν φάρμακα που μπορεί κανείς να βρει στο φαρμακείο

Ο κλινικός φαρμακολόγος Αναστάσιος Σπαντιδέας μιλώντας στην ίδια εκπομπή, εξήγησε ότι υπάρχουν φάρμακα τα οποία θα μπορούσαν να έχουν πέσει καταλυτικό ρόλο στον θάνατο του μικρού κοριτσιού, ενώ σημείωσε μεταξύ άλλων ότι υπάρχουν ουσίες οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν ακόμα και ανίατη ασθένεια. Τέτοιες ουσίες όπως αποκάλυψε μπορεί κανείς να τις προμηθευτεί εύκολα από το φαρμακείο:

«Μπορεί κανείς να προμηθευτεί πολλά φάρμακα από το φαρμακείο, χωρίς συνταγή και μερικά από αυτά, πραγματικά μπορεί δημιουργήσουν βλάβη στον οργανισμό και την καρδιά και να προκαλέσουν θάνατο από καρδιακή ανακοπή» σημείωσε ο κ. Σπαντιδέας.

Όπως σημείωσε, «από τη στιγμή που κάποιος γιατρός δεν του χορήγησε κάποιο φάρμακο, το οποίο δεν θα αποσκοπούσε στο θάνατο αλλά στη θεραπεία, το να χορηγηθεί εξωγενώς από κάποιο τρίτο άτομο κάποιο φάρμακο που να βάλει σε κίνδυνο τη ζωή του ατόμου, μπορεί να γίνει». «Αλλά και πάλι θα ήταν ανιχνεύσιμο άμεσα στις εξετάσεις που γίνονται στα τοξικολογικά εργαστήρια» συμπλήρωσε ο διδάκτωρ Ιατρικής του ΕΚΠΑ.

«Ιατρικό λάθος δεν είναι»

Ο ίδιος απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχει γίνει ιατρικό λάθος στη χορήγηση φαρμάκων στο παιδί: «Ιατρικό λάθος δεν είναι. Ό,τι φάρμακα δίνουμε -και ιδιαίτερα μέσα σε νοσοκομειακό περιβάλλον- παρακολουθούμε την εξέλιξή τους, καταγράφουμε τις αντιδράσεις και τα αποτελέσματά τους» ξεκαθάρισε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η ουσία που έχει εντοπιστεί στον οργανισμό της 9χρονης φέρεται ότι δεν έχει χορηγηθεί από τους γιατρούς της. Αν οι ιατροδικαστές καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι αυτή η ουσία ευθύνεται για τον θάνατό της, τότε, θα αναλάβουν δράση οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Δείτε επίσης:

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This