Πάτρα: Τι είναι η ουσία τροπονίνη που φέρεται να βρέθηκε στην Τζωρτζίνα

Φτάνει στο τέλος του το μυστήριο

Must Read

Σε εξέλιξη βρίσκεται το θρίλερ με τον θάνατο των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ φέρεται να έχει ανακαλυφθεί μια ουσία στην οργανισμό της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Πρόκειται για την τροπονίνη, σύμφωνα με πληροφορίες του Star. Μάλιστα η τιμή της ουσίας φέρεται να ήταν πολύ πιο υψηλή από τις προβλεπόμενες φυσιολογικές τιμές, σύμφωνα με το pelop.gr.  Η «τροπονίνη», κατά τις ίδιες πληροφορίες, έπρεπε να ήταν στον οργανισμό του παιδιού έως 15 και εμφανίζεται στο 418. Η οικογένεια της Τζωρτζίνας, μάλιστα μόλις προχθές φέρεται να ζήτησε και να πήρε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών τον ιατρικό φάκελο του κοριτσιού.

Δεν χορηγήθηκε από τους γιατρούς

Ο κλινικός φαρμακολόγος Αναστάσιος Σπαντιδέας μιλώντας στο MEGA, τόνισε πως υπάρχουν φάρμακα που θα μπορούσαν να έχουν παίξει καταλυτικό ρόλο στον αναπάντεχο θάνατο της Τζωρτζίνας και ουσίες που είναι ύποπτες για πρόκληση ακόμα και ανίατων ασθενειών. Η ουσία φαίνεται πως δεν χορηγήθηκε στο παιδί από θεράποντες γιατρούς.

«Μπορεί κανείς να προμηθευτεί πολλά φάρμακα από το φαρμακείο, χωρίς συνταγή και μερικά από αυτά, πραγματικά μπορεί δημιουργήσουν βλάβη στον οργανισμό και την καρδιά και να προκαλέσουν θάνατο από καρδιακή ανακοπή» σημείωσε ο κ. Σπαντιδέας.

Τι είναι η τροπονίνη

«Η ουσία τροπονίνη είναι ένα ειδικό καρδιακό ένζυμο που αυξάνεται ιδιαίτερα σε περιπτώσεις ισχαιμίας, δηλαδή απώλειας οξυγόνου από την καρδιά. Προφανώς θα πρέπει να συνεκτιμηθεί. Αν μιλούσαμε για έναν πολύ μεγάλο άνθρωπο που είχε αγγεία στεφανιαία που ήταν αποφραγμένα, θα μιλάγαμε για ένα εν εξελίξει έμφραγμα του μυοκαρδίου. Εάν μιλάμε για αυξημένη τροπονίνη σε έναν ασθενή που έχει πάρα πολύ καλά αγγεία, θα πρέπει να βρούμε το αίτιο», εξήγησε ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στο Star. «Εδώ έχουμε το ευτύχημα ότι υπάρχει ένας καταγραφέας/απινιδωτής/βηματοδότης της πλήρους καρδιακής λειτουργίας του παιδιού», πρόσθεσε ο ιατροδικαστής.

Αποκλείστηκε ο θάνατος των τριών παιδιών από παθολογικά αίτια

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων συνδύασε και πάλι τα δεδομένα της υπόθεσης με την ιατρική βιβλιογραφία για να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας που μπορεί να προήλθε από πνιγμό.

Διαβάστε ακόμη: «Εκκωφαντικά ευρήματα»… Επιμένει στην περίπτωση ασφυξίας για την υπόθεση της Πάτρας ο ιατροδικαστής Λέων

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This