Μισόλογα του διοικητή για τα «τέρατα» στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου

Στην προσπάθειά του να τις διαψεύσει μέσω σχετικού δελτίου Τύπου, ουσιαστικά επιβεβαιώνει τις καταγγελίες

Must Read

Με αφορμή το δημοσίευμα της «δημοκρατίας» για τις συνθήκες λειτουργίας και τις εγκληματικές παραλείψεις στη διενέργεια των χειρουργικών επεμβάσεων στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου, που έχει προκαλέσει σοκ, γι’ αυτό το επισκέπτεται ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός, ο διοικητής Δημήτρης Καρατσίκης (ένθετη φωτο) εξέδωσε δελτίο Τύπου.

  • Από την Ντίνα Ιωακειμίδου

Σε αυτό ούτε λίγο ούτε πολύ κάνει λόγο για «προσπάθεια σπίλωσης ενός σημαντικού έργου», ενώ «αποκηρύσσει τα καταγγελλόμενα ως παραπλανητικά»! Τα καταγγελλόμενα στα οποία αναφέρεται ο κ. διοικητής αφορούν επίσημα έγγραφα και εσωτερική αλληλογραφία των ιατρών του νοσοκομείου με τη διοίκηση, το επιστημονικό συμβούλιο και την 5η ΥΠΕ.

Στα έγγραφα αυτά διατυπώνεται η τεράστια αγωνία των αναισθησιολόγων του νοσοκομείου για τις επισφαλείς συνθήκες στα χειρουργεία, καθώς «κατά τη διάρκεια χορήγησης αναισθησίας διεκόπη η χορήγηση οξυγόνου στο χειρουργείο» (σ.σ.: και σε όλο το νοσοκομείο). Από την απάντηση δε και του τεχνικού τμήματος, που ουδόλως ευθύνεται, προκύπτει ότι απαιτείται αναβάθμιση του συστήματος οξυγόνου, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει συντελεστεί. «Ηδη εγκαθίσταται στο νοσοκομείο μια ανεξάρτητη μονάδα παροχής οξυγόνου», σημειώνεται στο δελτίο Τύπου.

Εγκαθίσταται, άραγε, μετά τις προτροπές προς το προσωπικό του χειρουργείου για χειροκίνητη κατάβρεξη του μηχανισμού με ζεστό νερό; Και αυτό την ώρα του χειρουργείου;
Το θέμα, δε, της «απαγωγής των αερίων στις χειρουργικές αίθουσες εξετάζεται», αναφέρει ο διοικητής, «προκειμένου να επιλυθεί από την τεχνική υπηρεσία»! Εν ολίγοις, ομολογείται ότι οι συμμετέχοντες στα χειρουργεία θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους, αλλά και την επιτυχή έκβαση των επεμβάσεων, καθώς η έκθεσή τους στα αέρια της αναισθησίας έχει επιπτώσεις στα ανακλαστικά και την ετοιμότητά τους. Επίσης, να υπενθυμίσουμε στη διοίκηση ότι η απουσία συστήματος απαγωγής αερίων στο χειρουργείο είναι παράνομη.

«Για την κάλυψη επειγόντων μαιευτικών και κάθε είδους επειγόντων περιστατικών που αφορούν το χειρουργείο, το προσωπικό και ο εξοπλισμός βρίσκονται σε μόνιμη ετοιμότητα», υποστηρίζεται στο δελτίο Τύπου. Εν ολίγοις, ο διοικητής επιβεβαιώνει τα καταγγελλόμενα, αφού όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου λόγω της δραματικής υποστελέχωσής του βρίσκεται σε μόνιμη ετοιμότητα.

Γιατί μετά τις αναστολές εργασίας τον περασμένο Σεπτέμβριο το νοσοκομείο έμεινε με έναν αναισθησιολόγο και έναν ακτινολόγο, ενώ το μικροβιολογικό εργαστήριο έκλεισε για την εξυπηρέτηση των εξωτερικών ασθενών, ενώ η Παθολογική Κλινική έμεινε χωρίς διευθυντή. «Οποιοσδήποτε ιατρός έχει εμπειρία σε μαιευτικά επείγοντα γνωρίζει ότι είναι από τα πλέον επείγοντα», υπογραμμίζεται στην αγωνιώδη αλληλογραφία των ιατρών. Γιατί γνωρίζουν ότι δεν αρκεί να τσακιστούν -ακόμη και στο ρεπό τους ή μετά την εφημερία τους- να σπεύσουν στο νοσοκομείο, καθώς η αντιμετώπιση των επιτόκων περιστατικών πρέπει να γίνει εντός πενταλέπτου -το αργότερο- για να μη χαθούν δύο υγιείς ζωές.

Χωρίς αναισθησιολόγο για δυο 24ωρα ολόκληρη η περιφέρεια

Στο δελτίο Τύπου γίνεται επίσης λόγος για προσλήψεις επικουρικού προσωπικού (35 ατόμων) από την 5η ΥΠΕ. Προφανώς, λόγω των προσλήψεων έμεινε το αναισθησιολογικό με έναν αναισθησιολόγο, που επί είκοσι ημέρες κάλυπτε το νοσοκομείο και όταν κατέρρευσε, όλη η περιφέρεια έμεινε χωρίς αναισθησιολόγο για δυο 24ωρα.

Προφανώς, γι’ αυτό «το Νοσοκομείο Καρπενησίου έμεινε για δύο εβδομάδες μόνο με έναν παθολόγο, ο οποίος έπειτα από 12 ημέρες συνεχούς εφημερίας έφτασε στα όρια της κατάρρευσης, με αποτέλεσμα, όταν χρειάστηκε να διασωληνωθεί 33χρονος ασθενής, να κληθεί στο νοσοκομείο ο άλλος παθολόγος, που ακόμα νοσούσε από Covid», σύμφωνα με ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ στη Βουλή. Προφανώς, λόγω των προσλήψεων «η κάλυψη του οργανογράμματος μετά τις αναστολές των υγειονομικών έφτασε μόλις στο 55% στο νοσοκομείο», σύμφωνα με ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το νοσοκομείο παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας», σύμφωνα με τον διοικητή του. Το νοσοκομείο πράγματι κατά το παρελθόν παρείχε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, χάρη στο εξαιρετικό υγειονομικό και λοιπό προσωπικό του. «Το νοσοκομείο όλη αυτή την περίοδο κρατιέται όρθιο βασισμένο στην αυταπάρνηση του λιγοστού προσωπικού του», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της Κ.Ο. του ΚΚΕ Ευρυτανίας, με αφορμή το δημοσίευμα της «δημοκρατίας».

«Στο νοσοκομείο υφίστανται δύο κλίνες ΜΑΦ πλήρως εξοπλισμένες», προστίθεται στην ανακοίνωση. «Η ΜΑΦ και η ΜΕΘ, που κατόπιν δωρεάς προτίθεστε να δημιουργήσετε, απαιτούν προσωπικό για να λειτουργήσουν. Αντίθετα, και με τις δικές σας ευλογίες ετέθη το υγειονομικό προσωπικό σε αναστολή, ενώ αποδεχθήκατε τις περικοπές στην υγεία ύψους 820.000.000 ευρώ, την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ και την κατάργηση της μονιμότητας των ιατρών. Εν κατακλείδι, οι κουμπαριές με ιστορικά στελέχη της Ν.Δ. δεν καταστούν κατ’ ανάγκη κάποιον άξιο διοικητή», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This