Εκτίναξη του ποσοστού των εμβολιασμένων στις Εντατικές!

Πληθαίνουν τα ερωτήματα! Μέσα σε λίγους μήνες ανέβηκε από το 10% στο 40%. Στρώνεται το έδαφος για την τέταρτη δόση

Must Read

Οσο αυξάνεται ο αριθμός των πλήρως εμβολιασμένων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας τόσο τα ερωτήματα πληθαίνουν και ο προβληματισμός εντείνεται. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων που περνούν τις πόρτες των ΜΕΘ φτάνει πλέον σταθερά το 40%. Δηλαδή, τέσσερις στους 10 διασωληνωμένους ασθενείς έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Η σύγκριση του ποσοστού αυτού με τους προηγούμενους μήνες εντείνει ακόμα περισσότερο τον προβληματισμό, καθώς το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων που διασωληνώνονται εκτινάχθηκε μέσα σε λίγους μήνες από το 10% στο 40%. Οπως είναι αναμενόμενο, το στοιχείο αυτό γεννά αμφισβήτηση γύρω από την ικανότητα του εμβολίου να προστατεύσει έναντι των νέων μεταλλάξεων. Είναι, όμως, έτσι τα πράγματα;

Στην πρόσφατη ενημερωτική εκδήλωση του ΕΚΠΑ για την πανδημία, ο καθηγητής Παθολογίας Σωτήρης Τσιόδρας παραδέχθηκε τη μείωση των εξουδετερωτικών αντισωμάτων που παράγει στον πληθυσμό ο εμβολιασμός. «Οσο αυξάνεται η απόσταση από τον εμβολιασμό πιθανόν θα μειώνεται η προστασία, και γι’ αυτό θα έχει σημασία η αναμνηστική δόση όχι τόσο στους πληθυσμούς χαμηλού κινδύνου, αλλά μόνο σε υψηλού κινδύνου πληθυσμούς» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης απέδωσε την αύξηση αυτή σε δύο παράγοντες: στην αύξηση του ποσοστού του εμβολιασμού στον πληθυσμό, αλλά και στην επίδραση που έχουν τα υπάρχοντα εμβόλια στη μετάλλαξη Ομικρον 2.

Τα νέα δεδομένα φαίνεται πως στρώνουν το έδαφος για την επιβολή της τέταρτης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως ολοένα περισσότεροι επιστήμονες μιλούν πλέον ανοιχτά για την τέταρτη δόση, ενώ την ίδια ώρα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στην πρόσφατη ομιλία του στο συμβούλιο των υπουργών Υγείας της Ευρώπης ζήτησε από τους ομολόγους του να λάβουν κοινή απόφαση ως προς τη χορήγηση της τέταρτης (δεύτερης ενισχυτικής) δόσης του εμβολίου κατά του Covid-19.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This