Αναφορά στην σπιτονοικοκυρά της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη έκανε ο Γρηγόρης Λέων, διευκρινίζοντας πως θα υπάρξει περαιτέρω πεδίο ενεργειών από την πλευρά των ιατροδικαστών.
«Αν υπάρχει τάφος και το μνήμα περιέχει και την σορό της γυναίκας, η ιατροδικαστική επιστήμη έχει την ικανότητα με μια εκταφή, να ανιχνεύσουμε δηλητήρια και άλλες τοξικές ουσίες, από την στιγμή που έχουμε ένα τέτοιο εύρημα στην Τζωρτζίνα που είναι αδιαμφισβήτητο και οδήγησε το κορίτσι στον θάνατο», είπε ο Γρηγόρης Λέων, σχολιάζοντας τις αμφιβολίες για τα αίτια θανάτου της ηλικιωμένης γυναίκας.
«Μετά από 1,5 και πλέον χρόνια δεν θα μπορέσουμε να δώσουμε τις απαντήσεις που θα δίναμε στην νεκροψία – νεκροτομή ενός ανθρώπου που πέθανε πρόσφατα, αλλά θα υπάρχουν ευρήματα αν πρόκειται για δηλητηρίαση» συμπλήρωσε.
«Υπήρξε εντελώς άστοχη ιατροδικαστική έκθεση»
Σε ό,τι αφορά στους δύο πρώτους θανάτους των παιδιών της οικογένειας, πριν από την Τζωρτζίνα, ο κ. Λέων εξήγησε πως «υπήρξε εντελώς άστοχη ιατροδικαστική έκθεση από την πρώτη συνάδελφο, άρα εδώ μένει η τριμελής επιτροπή να ολοκληρώσει την επαναξιολόγηση της υπόθεσης και να μας δώσει μια αξιόπιστη αιτία θανάτου».
Όπως είπε, το εργαστήριο που βρήκε την κεταμίνη είναι το ίδιο εργαστήριο που έκανε τις τοξικολογικές εξετάσεις και στο πρώτο παιδί και σε εκείνο δεν είχε βρεθεί τοξική ουσία.
«Δεν υπάρχει περίπτωση να πεθάνει κάποιος από κεταμίνη και να μην βρεθεί στο αίμα του η ουσία», διευκρίνισε ο κ. Λέων, προσθέτοντας πως «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουμε αποτέλεσμα από δύο τοξικολογικά εργαστήρια που επιβεβαιώνει ότι η δόση ήταν τέτοια που οδήγησε στον θάνατο».
«Δεν ήταν από φυσικά αίτια ο θάνατος των άλλων δύο παιδιών, όλα τα ευρήματα οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα» κατέληξε.