Τηλεφωνικό σοκ σε καρκινοπαθείς: «Η χημειοθεραπεία σας, διακόπτεται»! Τι απάντησε το Υπουργείο

Must Read

Τηλεφωνικά ενημερώθηκαν οι ασθενείς του νοσοκομείου Αττικόν πώς διακόπτεται το πρόγραμμα χημειοθεραπειών του νοσοκομείου.

Ασθενείς και προσωπικό καταγγέλλουν ότι ειδοποιήθηκαν τελευταία στιγμή ότι ακυρώνονται τα προγραμματισμένα ραντεβού χωρίς να δοθεί εξήγηση ή για το πότε θα πραγματοποιηθούν ξανά οι συνεδρίες.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων αναφέρει:

«Το να διακόπτεται το πρόγραμμα αναγκαίων θεραπειών ενός ογκολογικού ασθενούς δεν είναι κάτι απλό. Οι επιπτώσεις στην εξέλιξη και την αντιμετώπιση του κακοήθους νοσήματος είναι απρόβλεπτες. Το γεγονός αυτό (το οποίο έχει επαναληφθεί σε μικρότερη έκταση και στο παρελθόν) δείχνει όλη την αθλιότητα του δημόσιου συστήματος υγείας που συνεχίζεται και εντείνεται, παρά τις υποσχέσεις και τις επικοινωνιακές μεθοδεύσεις. Δείχνει την ωμή πραγματικότητα μιας δημόσιας υγείας που θυσιάζεται στο βωμό των «ματωμένων πλεονασμάτων», της ευρωμνημονιακής – δημοσιονομικής ασφυξίας και της επιχειρηματικής κερδοφορίας» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Η επίσημη αιτιολόγηση από τη Διοίκηση του νοσοκομείου Αττικόν, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, είναι ότι το φαρμακείο του δεν έχει άλλο απόθεμα ΧΜΘ σκευασμάτων, διότι το υπουργείο Υγείας δεν έχει εγκρίνει – αποδεσμεύσει τα αντίστοιχα ποσά φαρμακευτικής δαπάνης.

Τι απάντησε το Υπουργείο Υγείας

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας συγκάλεσε το Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών, με μοναδικό θέμα την αύξηση του ορίου πιστώσεων φαρμάκου στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων.

Αποφασίστηκε η αύξηση των ορίων πιστώσεων κατά 54.200.000 ευρώ. Οι πιστώσεις αυτές θα καλύψουν, μεταξύ άλλων, και τις ανάγκες προμήθειας ογκολογικών φαρμάκων, για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των ασθενών.

To Υπουργείο Υγείας έχει ζητήσει από τις Διοικήσεις των νοσοκομείων, εβδομαδιαία ενημέρωση για τις σχετικές πιστώσεις φαρμάκων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This