Αποποίηση άλλων αξιώσεων ζητά η Αττική Οδός για να δώσει την αποζημίωση των 2.000 ευρώ!

«...δεν θα έχουν άλλη αξίωση για την ηθική τους βλάβη, δηλώνοντας ρητά ότι η ικανοποίηση τους είναι εύλογη» - Έκθετος ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Must Read

Ο εγκλωβισμός χιλιάδων πολιτών στην Αττική Οδό κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Ελπίδα στις αρχές του έτους, εκτός από την κατακραυγή που προκάλεσε για την ανυπαρξία κρατικού και ιδιωτικού μηχανισμού, οδήγησε την εταιρεία να προσχωρήσει στη διαδικασία καταβολής μιας αποζημίωσης ύψους 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο όχημα.

«…και η πρόβλεψη αποζημίωσης και αυτό ανεξάρτητα από τις όποιες ιδιωτικές απαιτήσεις μπορεί να εγερθούν, ή από τις ενέργειες που θα ακολουθήσει το Δημόσιο στο θέμα αυτό…», έλεγε τότε πανηγυρικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μάλιστα κόμπαζε πως κατόπιν δικής του παρέμβασης θα αποζημιώνονταν οι οδηγοί.

Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει το dikastiko.gr στον απαιτούμενο φάκελο υποβολής της αίτησης για τα 2.000 ευρώ υπάρχει μια ξεκάθαρη αποστροφή στην απόδειξη είσπραξης η οποία κατά τους νομικούς, συνιστά αποποίηση περαιτέρω αποζημίωσης!

«Υπό την επιφύλαξη καταβολής του ποσού των 2. 000 € στον υποδειχθέντα τραπεζικό λογαριασμό με IBAN ……. που τηρώ στην τράπεζα ………. δηλώνω ότι το ως άνω ποσό θα μου καταβληθεί για το ανώτερο συμβάν και συνιστά εύλογη χρηματική ικανοποίηση για την στενοχώρια και την ταλαιπωρία που υπέστην εξαιτίας της παραμονής μου την 24/25 Ιανουαρίου 2022 στον αυτοκινητόδρομο της Αττικής οδού», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόδειξη.

ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ

Αυτό, κατά τη δικηγόρο Κατερίνα Φραγκάκη, η οποία εκπροσωπεί αρκετούς οδηγούς που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό και αξιώνουν επιπλέον αποζημιώσεις μέσω της δικαστικής οδού, είναι μια ουσιαστική απαίτηση της εταιρείας να παραιτηθούν από κάθε περαιτέρω αξίωση.

Μάλιστα κάνει λόγο και για καθυστερήσεις στις καταβολές των 2.000 ευρώ, αλλά και για αποστολή επιστολών, με τις οποίες καθιστά σαφές ότι από τη στιγμή που λάβουν την αποζημίωση, δεν θα έχουν άλλη αξίωση για την ηθική τους βλάβη, δηλώνοντας ρητά ότι η ικανοποίηση τους είναι εύλογη!

Λέει χαρακτηριστικά η κ.Φραγκάκη στο dikastiko.gr:

«Για άλλη μια φορά φαίνεται ότι όσοι εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό θα συνεχίσουν να ταλαιπωρούνται, για να μπορέσουν να αποζημιωθούν. Αφενός η Αττική οδός έχει καθυστερήσει σημαντικά στην καταβολή των 2000 Ευρώ, αφετέρου στέλνει επιστολές σε όσους έκαναν την αίτηση καθιστώντας σαφές ότι από τη στιγμή που λάβουν την αποζημίωση των 2.000 Ευρώ δεν θα έχουν άλλη αξίωση για την ηθική τους βλάβη, δηλώνοντας ρητά ότι η ικανοποίηση τους είναι εύλογη. Με αυτόν τον τρόπο η Αττική Οδός αντικαθιστά την ελεύθερη κρίση του δικαστή για τα πραγματικά περιστατικά του εγκλωβισμού, το είδος της προσβολής, την έκταση της βλάβης και τις συνθήκες που βίωσε το κάθε πρόσωπο ξεχωριστά κατά τον εγκλωβισμό του στις 24-25/1/2022».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This