«Δόλωμα» από τη ΔΕΗ για απόκτηση αντλίας θερμότητας

Η εταιρία προσφέρει 500 ευρώ, αλλά οι συσκευές αυτές κοστίζουν πολύ πάνω από τις 4.000 €, με τη διαφορά να... πηγαίνει στους καταναλωτές!

Must Read

Προσοχή στα ψιλά γράμματα της σύμβασης πρέπει να επιδείξουν όσοι καταναλωτές θα επιλέξουν τη νέα ενεργειακή υπηρεσία της ΔΕΗ μέσω της οποίας παρέχεται δωρεάν συμβουλευτική για την απόκτηση αντλίας θερμότητας σε συνεργασία με την DAIKIN και την LG Electronics. Nα σημειωθεί ότι η έναρξη του νέου προγράμματος αρχίζει αύριο, 7 Απριλίου.

Όπως αναφέρουν γνώστες της αγοράς, η παγίδα βρίσκεται στα 500 ευρώ που η ΔΕΗ προσφέρει ως δώρο για να χρηματοδοτήσει ένα πολύ μικρό μέρος του κόστους αγοράς (από τον πελάτη) αντλίας θερμότητας από τους μόνο δύο προμηθευτές που η ΔΕΗ συστήνει. Το κόστος, όμως, αυτών των αντλιών θερμότητας είναι πολύ υψηλό και ανέρχεται σε πάνω από 4.000 ευρώ, τα οποία βέβαια δεν θα πληρώσει η ΔΕΗ, αλλά ο καταναλωτής. Είναι άγνωστο εάν η ΔΕΗ θα λάβει προμήθεια από τους δύο κατασκευαστές που προτείνει. Καλά θα ήταν να δώσει απαντήσεις η διοίκηση Γ. Στάσση.

Σύμφωνα με την προσφορά της ΔΕΗ που αρχίζει να ισχύει από αύριο, το πρόγραμμα που ονομάζει MyEnergy-HeatPump χρεώνει ακριβό σταθερό τιμολόγιο 0,247 ευρώ ανά κιλοβατώρα στον πελάτη, ενώ την ίδια ώρα η εταιρία έχει πρόγραμμα σταθερού τιμολογίου με 0,18 ευρώ/κιλοβατώρα.

H αρχική σύμβαση είναι αορίστου χρόνου, με ελάχιστο χρόνο ισχύος ενός έτους από την ημερομηνία υπογραφής. Μετά τη λήξη του έτους η σύμβαση ανανεώνεται αυτομάτως σε ετήσια βάση. Ο πελάτης δεν απαλλάσσεται από τις υποχρεώσεις του έναντι της ΔΕΗ και συνεχίζει να είναι υπεύθυνος για την πληρωμή των λογαριασμών και λοιπών υποχρεώσεων που απορρέουν από την σύμβαση, ακόμη κι αν οι εγκαταστάσεις του πελάτη, οι οποίες αναφέρονται στη σύμβαση, πουληθούν, μισθωθούν ή κατά άλλο τρόπο κενωθούν χωρίς να έχει προηγηθεί καταγγελία ή λύση της σύμβασης.

Εάν καταγγελθεί η σύμβαση προμήθειας από οποιοδήποτε από τα μέρη ή σε περίπτωση που επέλθει με καθ’ οποιονδήποτε τρόπο λύση της σύμβασης, ως εφαρμοστέο τιμολόγιο λαμβάνεται για το χρονικό διάστημα μέχρι τη λύση της σύμβασης το μέχρι τότε ισχύον κατά τον κώδικα προμήθειας και τους όρους της παρούσας σύμβασης τιμολόγιο. Η ΔΕΗ επικαλείται τον Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας, ο οποίος επιτρέπει σε έξι μήνες να βγάλει τον πελάτη από το σταθερό τιμολόγιο και να επιβάλει ρήτρα αναπροσαρμογής.

Τι είναι οι αντλίες θερμότητας

Οι αντλίες θερμότητας είναι συσκευές θέρμανσης βασισμένες στην τεχνολογία, που επιτρέπουν να μεταφέρουμε ενέργεια από έναν χώρο χαμηλής θερμοκρασίας σε έναν χώρο υψηλότερης θερμοκρασίας. Με τις αντλίες επιτυγχάνεται μείωση του κόστους με την κατανάλωση ελάχιστης ηλεκτρικής ενέργειας, δίνεται η δυνατότητα θέρμανσης, ψύξης και παραγωγής ζεστού νερού χωρίς να παράγονται επιβλαβείς ρύποι για το περιβάλλον (αρκεί να υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός) και παράλληλα συνδυάζεται με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως φωτοβολταϊκά συστήματα και συστήματα αποθήκευσης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This