Το… πάρτι που είπε η Ρούλα, η νεκροψία της Ίριδας και το νέο μυστήριο με τη σπιτονοικοκυρά

Ξέσπασμα της ιατροδικαστού Αγγελικής Τσιόλα – Τα τηλεφωνήματα της Ρούλας στο δημαρχείο!

Must Read

Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η κατεπείγουσα έρευνα των Αρχών για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, των δύο πρώτων παιδιών του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου, γίνονται παράλληλα άλλες δύο έρευνες.

Συνεχίζεται αυτή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, του τρίτου παιδιού, υπόθεση για την οποία έχει συλληφθεί και προφυλακιστεί η Ρούλα Πισπιρίγκου, ενώ έχει ξεκινήσει και η διερεύνηση των συνθηκών και αιτιών του θανάτου της Ευγενίας Κούτρα, σπιτονοικοκυράς της οικογένειας Δασκαλάκη στην οδό Μπιζανίου στην Πάτρα.

σπιτι Πισπιρίγκου

Το… πάρτι

Εν τω μεταξύ, η 33χρονη ετοιμάζεται (ή κατ’ άλλους το έχει ήδη κάνει) να καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης με περιοριστικούς όρους, όπως επιβεβαίωσε ένας εκ των δικηγόρων της, ο Όθωνας Παπαδόπουλος.

Η ίδια δηλώνει κατηγορηματικά πως είναι αθώα και μέσω της εφημερίδας «Πελοπόννησος» -διαμέσου προσώπου που μίλησε μαζί της- της αποδίδεται η φράση:

«Είμαι αθώα με αποδείξεις και είμαι στη φυλακή κι άλλοι έξω κάνουν πάρτι»!

Αναφερόμενη προφανώς στον εν διαστάσει σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη, ο οποίος αναμένεται εντός των προσεχών ορών να βρεθεί στο γραφείο της Ανακρίτριας στην Αθήνα για να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής και να βρεθεί και επισήμως απέναντι στη μάνα των αδικοχαμένων παιδιών του.

Πισπιρίγκου Δασκαλάκης

«Η ιατροδικαστική έκθεση είναι πλήρης»

Για την υπόθεση του θανάτου της έξι μηνών Ίριδας, η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών, Αγγελική Τσιόλα είναι κατηγορηματική για το αν θα επανεξεταστεί η ιατροδικαστική έκθεση για νέα στοιχεία:

«Η προκαταρτική εξέταση που διετάχθη και διενεργείται από την Εισαγγελία εστιάζει στην συνδυαστική μελέτη των θανάτων εξ’ αφορμής του θανάτου του τρίτου παιδιού».

Όσο για το αν δίνεται έμφαση στην εύρεση νέων στοιχείων, κάτι που θα υπονοούσε πιθανές παραλείψεις, η κ.Τσιόλα απαντά: «Όχι βέβαια. Η ιατροδικαστική έκθεση για τον συγκεκριμένο θάνατο είναι πλήρης. Όπως είπα δεν αφορά την εμφάνιση νέων στοιχείων αλλά την συνδυαστική μελέτη των θανάτων».

Και πρόσθεσε πως δεν μπορεί να πει κάτι παραπάνω αυτή τη στιγμή: «Θα καταθέσω. Είναι προφανές ότι πριν την κατάθεση μου δεν είναι δυνατόν να προβώ σε καμία σχετική με την υπόθεση αναφορά και να κάνω εκτιμήσεις».

Σε παλαιότερη τοποθέτησή της για τον θάνατο της Ίριδας, η ιατροδικαστής είχε πει:

«Έγινε πλήρης έλεγχος, τοξικολογικός και ιστολογικός. Η παθολογοανατόμος στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλούσε για κάτι παθολογικό (αγενεσία φλεβόκομβου, μια σπάνια πάθηση που έχει προκαλέσει ελάχιστους θανάτους βρεφών στο εξωτερικό). Όταν έλαβα την έκθεση, συμπλήρωσα την αιτία θανάτου (πνευμονικό οίδημα). Αυτό δεν συνηθίζεται σε άλλες μου εκθέσεις. Δηλαδή, δεν βάζω διπλή αιτία ποτέ. Οπότε αντιλαμβάνεστε για ποιο λόγο διατυπώθηκε όπως διατυπώθηκε, με τις κακώσεις που παρατηρήθηκαν και παραπέμπουν ασφαλώς κάπου».

Νέο μυστήριο με τη σπιτονοικοκυρά

Εν τω μεταξύ, η υπόθεση του θανάτου της Ευγενίας Κούτρα και των συνθηκών που οδήγησαν σε αυτόν (προς το παρόν αποδίδεται σε φυσικά αίτια) συνεχώς περιπλέκεται.

Σύμφωνα με συγγενείς της σπιτονοικοκυράς της οικογένειας Δασκαλάκη, η Ρούλα Πισπιρίγκου τους ειδοποίησε τηλεφωνικά στις 11 Σεπτεμβρίου 2020 πως η 67χρονη πέθανε, ενώ το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλευόταν, πιστοποίησε το θάνατό της στις 12 Σεπτεμβρίου 2020.

Και υπάρχει και… τρίτη ημερομηνία θανάτου (13 Σεπτεμβρίου), αυτή που αναγράφεται πάνω στον σταυρό στον τάφο της! Η κηδεία της άτυχης γυναίκας έγινε στις 14 Σεπτεμβρίου.

Και μέσα σε όλα να προσθέσουμε και το αναπάντητο ερώτημα σχετικά με μια ανδρική φωτογραφία που υπήρχε στον τάφο της μακαρίτισσας και η οποία… εξαφανίστηκε, άγνωστο πως και από ποιον!

Τα τηλεφωνήματα στο δημαρχείο

Οι αποκαλύψεις πάντως για τη συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου πριν και μετά τον θάνατο των παιδιών της, συνεχίζονται.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος» την παραμονή της κηδείας της Τζωρτζίνας, η 33χρονη ούσα απόλυτα ψύχραιμη και ατάραχη, πήρε τηλέφωνο στα γραφεία του Δήμου Πατρέων και ρωτούσε αν ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης θα έδινε το παρών στην κηδεία της 9χρονης, στις 2 Φεβρουαρίου 2022, στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου και μάλιστα επέμενε γι’ αυτό!

Από τότε οι υπάλληλοι του Δήμου σκέφτηκαν πως κάτι δεν πάει καλά, αφού δεν μπορούσαν να διανοηθούν ότι μια μάνα που έχασε τρία παιδιά, είχε την ψυχραιμία να κάνει και δημόσιες σχέσεις και ενημέρωσαν το Δήμαρχο για το τι συνέβη.

Πάντως, δεν ήταν το πρώτο τηλεφώνημα στο Δήμο αυτό. Η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται να μίλησε με τις Αρχές της Πάτρας και μετά την εγκεφαλοπάθεια της Τωρτζίνας (που την κατέστησε τετραπληγική), απαιτώντας να παρέμβει ο Δήμαρχος για να πάρει πιο γρήγορα το αναπηρικό επίδομα του παιδιού!

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This