Βίκυ Σάφρα: Η μετανάστρια που έγινε ο θηλυκός Ωνάσης

Από μετανάστρια στα 17 της στη Βραζιλία μεταμορφώθηκε στην πλουσιότερη ομοεθνή μας στον κόσμο, σύμφωνα με τη λίστα του περιοδικού «Forbes»

Must Read

Ερωτεύτηκε με την πρώτη ματιά τον άνδρα της ζωής της στην τρυφερή ηλικία των 17 ετών, όταν ως μετανάστρια βρέθηκε στη Βραζιλία, και πέντε δεκαετίες αργότερα είναι η πλουσιότερη Ελληνίδα στον κόσμο, με τη σφραγίδα του περιοδικού «Forbes». Το όνομα Βίκυ Σάφρα δεν λέει τίποτα στους περισσότερους, και αυτό διότι η δισεκατομμυριούχος ακολουθεί πιστά το δόγμα του συζύγου της Τζόζεφ Σάφρα να αποφεύγει διά ροπάλου τη δημοσιότητα.

Η εβραϊκής καταγωγής Ελληνίδα βρίσκεται στην 321η θέση του «Forbes» με τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη με περιουσία 7.165.000.000 ευρώ, αρκετές θέσεις πάνω από τους Αριστοτέλη Μυστακίδη, Φίλιππο Νιάρχο και Βαρδή Βαρδινογιάννη, οι οποίοι είναι οι μόνοι άλλοι Ελληνες της λίστας. Σύμφωνα με την Espresso, κληρονόμησε την περιουσία του επίσης εβραϊκής καταγωγής συζύγου της, Λιβανοβραζιλιάνου μεγαλοτραπεζίτη Τζόζεφ Σάφρα, όταν πέθανε τον Δεκέμβριο του 2020 από Πάρκινσον σε ηλικία 82 ετών. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα σε έναν χρόνο κατάφερε να την αυξήσει κατά πολύ, με οικονομικές πηγές να κάνουν λόγο για ποσό εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Το 1969, στα 17 της, όταν ακόμη είχε το πατρικό της όνομα Βίκυ Σαρφάτη, ερωτεύτηκε -όπως λέγεται κεραυνοβόλα- και παντρεύτηκε τον νεαρό Τζόζεφ Σάφρα, η οικογένεια του οποίου είχε μεταναστεύσει στη Βραζιλία από τη Συρία τη δεκαετία του 1950. Εζησαν μαζί στη Βραζιλία και τα τελευταία χρόνια στην Ελβετία, με τη Βίκυ Σάφρα να στέκεται στο πλευρό του κατά καιρούς πλουσιότερου τραπεζίτη στον κόσμο, μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του, αποφεύγοντας πάντα την έκθεση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, εκτός εάν επρόκειτο για τη φιλανθρωπική τους δράση.

Φωτογραφία από τον γάμο της

Το ίδιο συνεχίζει να κάνει και μετά τον θάνατό του, διοχετεύοντας την ενέργειά της από την Ελβετία στο φιλανθρωπικό ίδρυμα «Vicky and Joseph Safra», το οποίο χρηματοδοτεί σχολεία, χώρους τέχνης και νοσοκομεία. Από τον γάμο της έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά, που της έχουν χαρίσει 14 εγγόνια και ως «μητριάρχης» είναι επικεφαλής της οικονομικής αυτοκρατορίας της οικογένειάς της, με το «Bloomberg Billionaires Index» να εκτιμά ότι η περιουσία της μαζί με αυτή των παιδιών της ανέρχεται σε 14.880.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το «Forbes», η περιουσία αυτή περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, δύο τράπεζες με περιουσιακά στοιχεία που εκτιμώνται στα 82.700.000 ευρώ, την ελβετική J. Safra Sarasin και τη βραζιλιάνικη Banco Safra. Από τα ακίνητα της Σάφρα και των παιδιών της ξεχωρίζουν ο φουτουριστικός ουρανοξύστης του Λονδίνου Gherkin, αλλά και το εμβληματικό κτίριο με γραφεία στην 660 Madison Avenue της Νέας Υόρκης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This