Ρόδος: Χειροπέδες σε 7 αλλοδαπούς για διακίνηση λαθρομεταναστών από την Τουρκία

Στη «φάκα» των Αρχών πέντε Σύριοι, ένας Αιγύπτιος και ένας Παλαιστίνιος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση

Must Read

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης παράνομης διακίνησης μεταναστών από την Τουρκία στη Ρόδο προχώρησε η Λιμενική Αρχή Ρόδου, με τα στελέχη της να προβαίνουν στη σύλληψη επτά αλλοδαπών.

Συγκεκριμένα, κατόπιν προανάκρισης τεσσάρων αλλοδαπών, οι οποίοι είχαν προσαχθεί, καθώς εντοπίστηκαν χωρίς τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα σε ξενοδοχείο της πόλης της Ρόδου και μετά από συντονισμένη επιχείρηση, συνελήφθη 53χρoνος αλλοδαπός, υπήκοος Λιβάνου, ο οποίος αναγνωρίστηκε από τους προαναφερθέντες ως το άτομο που τους παρέλαβε από κεντρικό σημείο του νησιού και εξασφάλισε την διαμονή τους, σε συνεννόηση με τον διακινητή που τούς μετέφερε από την Τουρκία στη Ρόδο.

Μετά από ενδελεχή έρευνα στελεχών του Λ.Σ. και με τη συνδρομή στελεχών της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ) και Ε.Υ.Π., διερευνήθηκε η εμπλοκή τριών επιπλέον ατόμων, ενός 32χρoνου αλλοδαπού, υπηκόου Αιγύπτου, και δύο 35χρoνων αλλοδαπών, υπηκόων Συρίας, ηγετικό στέλεχος της Οργάνωσης ο ένας τους, οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στα πλαίσια αυτοφώρου. Ο ρόλος τους ήταν είναι να παραλαμβάνουν από παραλίες του νησιού με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα τους μετανάστες, ώστε να τους μεταφέρουν σε ξενοδοχεία εντός της πόλης της Ρόδου.

Πηγή: dimokratiki.gr

Σε συνέχεια των ερευνών εντοπίστηκε και συνελήφθη 37χρoνος, επίσης υπήκοος Συρίας, ο ρόλος του οποίου ήταν να προμηθεύεται πλαστά ή/και κλεμμένα ταξιδιωτικά έγγραφα από εργαστήρια που βρίσκονται στην περιοχή των Αθηνών, να τα μεταφέρει στη Ρόδο ώστε να τα παραδώσει σε συνεργάτη του και εν συνεχεία στους μετανάστες, με σκοπό την έξοδο τους από το νησί.

Βάσει της προανάκρισης και στα πλαίσια του αυτοφώρου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν επίσης ένας 21χρoνος υπήκοος Παλαιστίνης και ένας 39χρονος υπήκοος Συρίας. Ο τελευταίος συντόνιζε την επιλογή ή/και αγορά των πλαστών ή/και κλεμμένων ταξιδιωτικών εγγράφων, με βάση τα βιομετρικά χαρακτηριστικά των λαθρομεταναστών και την μεταφορά τους από την Αθήνα στη Ρόδο.

Για τους συλληφθέντες σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους, οδηγήθηκαν ενώπιον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, όπου και άσκησε σε βάρος τους ποινικές διώξεις για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διακίνηση, παραλαβή, μεταφορά, εξασφάλιση καταλύματος πολιτών τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος εκ κερδοσκοπίας και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This