Προφυλακιστέος ο 90χρονος δράστης της άγριας δολοφονίας στην Τήνο

«Θυμάμαι να παίρνω το κυνηγετικό μου όπλο μόνο και μόνο για εκφοβισμό και να τον κάνω να σταματήσει να με βρίζει. Δεν μπορώ να θυμηθώ πώς πάτησα την σκανδάλη», δήλωσε στην απολογία του

Must Read

Δύο ημέρες μετά τη δολοφονία του 52χρονου γείτονα του στην Τήνο, ο 90χρονος δράστης θα οδηγηθεί στη φυλακή, καθώς, μετά τη σημερινή απολογία του στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου, κρίθηκε προφυλακιστέος.

Η απόφαση για την προσωρινή κράτησή του, βασίστηκε τόσο στην κύρια ανάκριση, όσο και στην ανακριτική του απολογία, όπου προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος τέλεσε αξιόποινες πράξεις, μεταξύ αυτών και ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Σημαντικό ρόλο, επίσης, έπαιξε και το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε αμετανόητος για την πράξη του και, ως εκ τούτου, ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν πως, εάν αφεθεί ελεύθερος, μπορεί να διαπράξει και άλλα εγκλήματα.

Ο κατηγορούμενος επέστρεψε, πλέον, στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Ερμούπολης και τα επόμενα 24ωρα θα οδηγηθεί στις φυλακές, με πιθανότερο ενδεχόμενο το Κατάστημα Κράτησης της Χίου.

Όσα είπε στην απολογία του

Σύμφωνα με πληροφορίες από το logotypos.gr, κατά την απολογία του ο 90χρονος επικαλέστηκε το προχωρημένο της ηλικίας του, τονίζοντας ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, μεταξύ των οποίων και γεροντική άνοια, ζητώντας παράλληλα την ψυχιατρική του εξέταση.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του στην ανακρίτρια, ο 90χρονος έκανε λόγο, για προκλητική και απαξιωτική συμπεριφορά του 52χρονου προς το πρόσωπό του, ενώ, για την ημέρα του φονικού, ο δράστης υποστήριξε ότι το θύμα του επιτέθηκε απρόκλητα, βρίζοντάς τον, την ώρα που εκείνος έπινε τον καφέ του στην αυλή του. Μάλιστα, όπως υποστήριξε, ο 52χρονος μπαίνοντας στο αυτοκίνητό του τον μούντζωσε, συνεχίζοντας να του μιλάει άσχημα.

Τότε, ο 90χρονος πάνω στο θυμό του, τού πέταξε ένα βότσαλο στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου του, με το θύμα, σε έξαλλη κατάσταση, πλέον, σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, να τού απευθύνεται με χυδαίους χαρακτηρισμούς. Ο ηλικιωμένος δράστης, που, όπως υποστηρίζει, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, σημείωσε πως βρισκόταν σε ταραχή από τη λεκτική επίθεση που δέχτηκε από τον 52χρονο διευθυντή της Σχολής Αγιογραφίας της Τήνου. «Θυμάμαι να παίρνω το κυνηγετικό μου όπλο μόνο και μόνο για εκφοβισμό και να τον κάνω να σταματήσει να με βρίζει. Δεν μπορώ να θυμηθώ πώς πάτησα την σκανδάλη», δήλωσε ενώπιον της ανακρίτριας ο 90χρονος.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι, από εκεί και πέρα, δεν θυμάται τίποτα για το μοιραίο μεσημέρι της Κυριακής 10 Απριλίου και πως συνειδητοποίησε τι ακριβώς έχει συμβεί αρκετές ώρες αργότερα, δηλώνοντας μετανιωμένος για την πράξη του. Ο δράστης τόνισε, επίσης, ότι οι προστριβές του με το θύμα ήταν σχεδόν καθημερινές, ωστόσο, όπως είπε ενώπιον της ανακρίτριας, πάντα προσπαθούσε να τις αντιπαρέρχεται, προκειμένου να μην επιβαρύνει την υγεία του.

Στην απολογία του, μάλιστα, αναφέρθηκε και στον θάνατο του γιου του, λέγοντας ότι η εκταφή του, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, είχε ως αποτέλεσμα να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την υγεία του. Αξίζει να σημειωθεί πως ο κατηγορούμενος έχει και μία κόρη, με την οποία, ωστόσο, δεν έχει πια επαφές. Αφορμή γι’ αυτό φέρεται να είναι η πώληση της κατοικίας που τής είχε παραχωρήσει στην σύντροφο του θύματος.

*πηγή φωτο: cyclades24.gr, syrostoday.gr 

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This