«Σπάει» τη σιωπή της η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα που έκανε τη νεκροψία στη Μαλένα

Τι την οδήγησε στο συμπέρασμα για ηπατική ανεπάρκεια

Must Read

Διμελής είναι πλέον η επιτροπή που εξετάζει τα αίτια θανάτου της 3,5 ετών Μαλένας, του παιδιού της οικογένειας Δασκαλάκη που «έφυγε» πρώτο από τη ζωή, πριν από ακριβώς έναν χρόνο.

Η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα, η οποία ήταν εκείνη που διενήργησε τη νεκροψία – νεκροτομή της Μαλένας, επαναξιολογούσε μαζί με τον Νίκο Καρακούκη και τον Νίκο Καλογρηά τα υπάρχοντα ευρήματα στην μικρή Μαλένα, ωστόσο οι έρευνες αυτής της άτυπης επιτροπής σταμάτησαν και την διερεύνηση έχουν αναλάβει πλέον οι προαναφερθέντες, χωρίς τη συνδρομή της κ. Τσάκωνα. Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι οι κ.κ. Καρακούκης και Καλογρηάς διαφώνησαν με τα συμπεράσματα της κ. Τσάκωνα.

Η ιατροδικαστής μίλησε στην εκπομπή «Πρωινό» υποστηρίζοντας ότι το άστοχο πόρισμα προέκυψε επειδή η ίδια είχε λάβει έγγραφο από το νοσοκομείο το οποίο ανέφερε ότι η Μαλένα είχε υποβληθεί σε 9 χημειοθεραπείες.

«Η Μαλένα ήρθε στην ιατροδικαστική υπηρεσία προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή. Δεν προέκυψε κάτι ως αιτία θανάτου μακροσκοπικά, ως εκ τούτου ελήφθη βιολογικού υλικού για τη διενέργεια τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων. Η αιτία θανάτου της Μαλένας προέκυψε ξεκάθαρα από την παθολοανατομική εξέταση, όπου ήταν η εκτεταμένη ηπατική ανεπάρκεια. Δεδομένου τώρα ότι μιλάμε για ένα παιδί το οποίο κατά πληροφορίες, κατά το έγγραφο που εστάλη σε εμάς πριν την νεκροψία – νεκροτομή ήταν ένα παιδί το οποίο ήταν σε χημειοθεραπεία και συγκεκριμένα αναφερόταν ότι ήταν στην 9η ημέρα της χημειοθεραπείας, είναι απολύτως φυσιολογικό ένας τέτοιος θάνατος να οφείλεται όντως σε ηπατική ανεπάρκεια» δήλωσε η ιατροδικαστής.

Μάλιστα σε ερώτηση για το αν η ηπατική ανεπάρκεια προκλήθηκε ενδεχομένως από τις χημειοθεραπείες, η κα. Τσάκωνα απάντησε: «Θα μπορούσε να έχει προκληθεί και από τις χημειοθεραπείες».

Η ιατροδικαστής έλαβε την απόφαση να ζητήσει να γίνουν τοξικολογικές εξετάσεις και όπως είπε δεν εντοπίστηκε καμία ύποπτη ουσία: «Υπάρχει ένα στάνταρ τοξικολογικών εξετάσεων το οποίο κάνουμε. Αυτό έκανα και στην περίπτωση της Μαλένας. Η εξέταση της Μαλένας όσον αφορά στη τοξικολογική εξέταση απέβη αρνητική. Δεν έδειξε ούτε φάρμακα, ούτε δηλητήρια, τα οποία θα μπορούσαν να προέλθουν από τον νοσοκομειακό χώρο. Γιατί σε ένα περιστατικό ενός παιδιού που νοσηλεύεται για εννιά ημέρες στο νοσοκομείο, δε μπορούμε να κοιτάξουμε κάτι πέραν αυτού» δήλωσε η κα. Τσάκωνα.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This