Θρήνος στην κηδεία του αγιογράφου που δολοφόνησε ο 90χρονος – Τραγική φιγούρα η χαροκαμένη μάνα

H σπαρακτική στιγμή με την μητέρα του θύματος μέσα στον Ιερό Ναό

Must Read

Συγγενείς και φίλοι του αδικοχαμένου Σπύρου Μεταξά που έπεσε νεκρός από τα πυρά του 90χρονου στην Τήνου, αποχαιρέτησαν τον αγιογράφο ο οποίος οδηγήθηκε σήμερα στην τελευταία του κατοικία. 

Στην κηδεία του 52χρονου έδωσαν το παρών και μαθητές του, ενώ τραγική φιγούρα ήταν η μητέρα του, η οποία είδε τον γιο της να χάνεται με τόσο άδικο και άγριο τρόπο. Μάλιστα η ηλικιωμένη δέχτηκε ξανά το σκληρό χτύπημα της μοίρας, αφού έχει χάσει στο παρελθόν το δεύτερο γιο της αλλά και τον σύζυγό της.

Φωτογραφία: protothema.gr

Σύμφωνα με το protothema.gr, η εξόδιος ακολουθία, χοροστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεου Β’ τελέστηκε λίγο μετά τη μια, στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών, με τον ίδιο να αναφέρει στον συγκινητικό του λόγο: «Σήμερα μετά από έναν τραγικό και αδόκητο θάνατο που μάλιστα διεδραματίσθη μόλις είχε τελειώσει η Θεία Λειτουργία, γύρω από τον νεκρό, εκτυλίσσεται μια αρχαία τραγωδία, κεντρικό πρόσωπο της οποίας είναι η μητέρα… Δεν ξέρω ποια είναι η λύσις των σημερινών παθημάτων. Όμως πρέπει να διατηρείται η πίστη στον Χριστό, η υπομονή και η πίστη στην Ανάσταση που θα εορτάσουμε σε μερικές ημέρες».

Φωτογραφία: protothema.gr

Μάλιστα, μια σπαρακτική στιγμή ήταν όταν η μητέρα του θύματος κυρία Ιωάννα Μεταξά, σηκώθηκε, πλησίασε τον Σεβασμιότατο κ. Δωρόθεο Β’, με σταυρωμένα τα χέρια, με ευλάβεια και αφού άκουσε τον λόγο του, σήκωσε το κεφάλι και με τα δάκρυα να κυλούν από τα μάτια της του είπε «Να εύχεστε και να παρακαλείτε τον Θεό να μου δίνει δύναμη και υπομονή…».

Προφυλακιστέος ο 90χρονος

Σημειώνεται ότι ο 90χρονος δράστης, ο οποίος υποστηρίζει ότι δεν θυμάται να σκότωσε το θύμα, μετά την απολογία του στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου, κρίθηκε προφυλακιστέος. Ο ίδιος εμφανίστηκε αμετανόητος για την πράξη του και, ως εκ τούτου, ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν πως, εάν αφεθεί ελεύθερος, μπορεί να διαπράξει και άλλα εγκλήματα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This