Ο Πάιατ πιέζει Μητσοτάκη για νέες αποστολές όπλων στην Ουκρανία!

«Η Νο1 απαίτηση των Ουκρανών αυτή τη στιγμή είναι οι σφαίρες...»

Must Read

Ο άνθρωπος που, για πολλούς αναλυτές, έχει το δικό του μερίδιο ευθύνης για τον πόλεμο στην Ουκρανία από το 2013, όταν και υπηρετούσε ως πρέσβης των ΗΠΑ εκεί και με τις συνεχείς του παρεμβάσεις στο πολιτικό σκηνικό του Κιέβου δημιούργησε αδιέξοδα, ακόμη και λίγες ημέρες πριν εγκαταλείψει την Αθήνα παρεμβαίνει και στην εξωτερική πολιτική της Ελλάδας.

Ο λόγος για τον Τζέφρι Πάιατ, που εξακολουθεί να σπρώχνει την ελληνική κυβέρνηση σε αποφάσεις οι οποίες πόρρω απέχουν από το να χαρακτηριστούν εθνικά ωφέλιμες, Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Τζέφρι Πάιατ ζητά από τον πρόθυμο και επισπεύδοντα Κυριάκο Μητσοτάκη να εξακολουθήσει την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία: «Είναι πολύ θετικό για εμάς που η Ελλάδα ήταν από τους συμμάχους του ΝΑΤΟ που ανταποκρίθηκαν άμεσα μετά την έναρξη του πολέμου. Η Νο1 απαίτηση των Ουκρανών αυτή τη στιγμή είναι οι σφαίρες, και αυτό είναι στην πραγματικότητα ένα από τα πράγματα που μπορεί να προσφέρει η Ελλάδα».

Δυσαρέσκεια για την προθυμία

Δεν υπήρχε η παραμικρή αμφιβολία στον ελληνικό λαό, ο οποίος εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την εμπλοκή της Ελλάδας με πολεμικό υλικό, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπάκουσε στις εντολές, θέλοντας να δείξει την προθυμία του, οπότε και τώρα μάλλον θα ακολουθήσει τις «παραινέσεις» του απερχόμενου πρέσβη των ΗΠΑ.

Ο Τζέφρι Πάιατ, όμως, στις δηλώσεις του σε ενημερωτική ιστοσελίδα αναδεικνύει και το γεγονός ότι οι αποφάσεις για τα πλέον σημαντικά εθνικά θέματα λαμβάνονται ερήμην των πολιτικών κομμάτων και ερήμην του ελληνικού Κοινοβουλίου: «Ελπίζουμε πολύ ότι η Ελλάδα, όπως όλοι οι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ, θα βρει τρόπους να συνεχίσει την υποστήριξή της στη στρατιωτική ενίσχυση. Η εξειδικευμένη βοήθεια που θα παράσχει η Ελλάδα είναι δική της απόφαση, ως κυρίαρχου κράτους, που θα ληφθεί από τον πρωθυπουργό, τους στρατιωτικούς του συμβούλους και τους συμβούλους Ασφαλείας του».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This