Γονάτισαν οικονομικά οι αστυνομικοί: «Πληρώστε μας τα οδοιπορικά που έγιναν για δουλειά»

Must Read

Η οικονομική… ταλαιπωρία των αστυνομικών στη χώρα μας συνεχίζεται εδώ και τρία χρόνια, αφού και οι υποσχέσεις της προηγούμενης κυβέρνησης ήταν λόγια που… τα πήρε ο άνεμος.

Η κρίση δεν έφερε προβλήματα μόνο στην υγεία και τα δημόσια νοσοκομεία, όπου οι ασθενείς αγόραζαν τις γάζες και τα παυσίπονα, τα οποία θα έπρεπε να τους παρέχονται δωρεάν, αλλά και στη δημόσια τάξη, όπου οι αστυνομικοί έβαζαν βενζίνη στα περιπολικά, πληρώνοντάς την απ’ το μισθό τους!

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών επανέφερε χθες στο φως την καταγγελία της για μη καταβολή των εκατομμυρίων ευρώ απλήρωτων οδοιπορικών (εξόδων) των αστυνομικών για εκτός έδρας υπηρεσιακές μετακινήσεις.

Στην πιο πρόσφατη ανακοίνωσή της, η Ένωση αναφέρει ότι, παρά τις διαβεβαιώσεις της Διεύθυνσης Οικονομικών του Αρχηγείου, η διαδικασία καταβολής των δαπανών δεν έχει καν κινηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες!

«Προγραμματισμένες και έκτακτες μετακινήσεις, που είχαν διαταχθεί από την Ηγεσία και ήταν εγκεκριμένες, δεν εξοφλούνται, δίχως να υπάρχει κάποια ενημέρωση για την αιτία που παραμένουν απλήρωτες. Αποτελεί όνειδος η Ηγεσία σε ένα Κράτος που έχει συνέχεια και είχε διατάξει τις υπηρεσιακές μετακινήσεις, να μην επιλύει το πρόβλημαΘα δοθεί επιτέλους λύση; Θα κατατεθεί έγκαιρα νομοθετική ρύθμιση για την πληρωμή των υπομνημάτων;», αναρωτιούνται οι ιθύνοντες…

Καταλήγοντας, η Ένωση Αστυνομικών αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι στο ήδη υπάρχον πρόβλημα ήρθε να προστεθεί κι εκείνο της αλλαγής καθηκόντων αναφορικά με την έγκριση και τη σύνταξη δαπανών. «Οι αναθέσεις, οι συμβάσεις, οι επιτροπές κλπ πρέπει να υπογράφονται πλέον από το Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, με αποτέλεσμα οι Διαχειρίσεις να έχουν σταματήσει τη διαδικασία εκτέλεσης δαπανών, καθώς ανακύπτουν  προβλήματα από αυτή τη διαδικασία, όπως μεταχρονολογημένες αναρτήσεις στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, μη εκτέλεση επειγόντων δαπανών κ.α».

Τόσο η ηγεσία του υπουργείο Δημόσιας Τάξης όσο και η ίδια η κυβέρνηση καλούνται να δώσουν λύση στο πρόβλημα των αστυνομικών, που υποχρεούνται τρία χρόνια τώρα να «βάζουν» απ’ την τσέπη τους τα έξοδα, προκειμένου να μετακινηθούν για υπηρεσιακούς λόγους…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This