Απεργιακές συγκεντρώσεις για την Eργατική Πρωτομαγιά σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηράκλειο

Must Read

Απεργιακή συγκέντρωση έξω από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται αυτήν την ώρα για την Εργατική Πρωτομαγιά. Στη συγκέντρωση συμμετέχουν μέλη εργατικών σωματείων καθώς και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, βρέθηκε έξω από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και μίλησε για τα σημερινά προβλήματα των εργαζομένων.

«Βρισκόμαστε εδώ για να τιμήσουμε αγώνες και αγωνιστές, μετά από δύο χρόνια πανδημίας, που επέφεραν πόνο, δυσκολίες και στερήσεις στους εργαζόμενους. Δυστυχώς βρισκόμαστε μπροστά σε μία νέα κρίση. Η ενεργειακή κρίση, η άνοδος στις τιμές, ο πληθωρισμός, φέρνουν νέα βάρη στους εργαζόμενους. Δεσμεύομαι ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα φέρει σε πέρας όλα αυτά που πρέπει να γίνουν για τους εργαζόμενους» ανέφερε ο κ. Ζέρβας.

Από πλευράς του ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Χάρης Κυπριανίδης επεσήμανε πως «τιμούμε την μνήμη των ανθρώπων χάριν των οποίων εξασφαλίσαμε τα εργασιακά μας δικαιώματα, σε καταστάσεις που εκείνη την εποχή ήταν πολύ δυσκολότερες».

Με δυο συγκεντρώσεις, η μία έξω από Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και η άλλη στην Πλατεία Ελευθερίας από συνδικάτα του ΠΑΜΕ, τιμήθηκε και φέτος η εργατική Πρωτομαγιά στο Ηράκλειο Κρήτης.

Οι συγκεντρωμένοι έξω από το ΕΚΗ έστειλαν μήνυμα αγωνιστικότητας, σχολιάζοντας το κύμα ακρίβειας στην κοινωνία και την ανάγκη να στηριχθεί ο κόσμος της εργασίας. Το παρών έδωσαν εκπρόσωποι και εργαζόμενοι σε εκπαιδευτικά σωματεία, συνδικάτα και εκπρόσωποι συλλογικών φορέων, ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων της εργατικής τάξης στο προαύλιο του Εργατικού Κέντρου και σε άλλα σημεία του Ηρακλείου που συνδέονται με τον αγώνα των εργαζομένων.

Μήνυμα αντίστασης και διεκδίκησης έστειλαν, φωνάζοντας συνθήματα οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ.

Και στην Πάτρα

Με συγκέντρωση έξω από το εργατικό κέντρο της Πάτρας, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, τιμήθηκε φέτος στην αχαϊκή πρωτεύουσα η Εργατική Πρωτομαγιά.

Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης, οι ομιλητές αναφέρθηκαν στις διεκδικήσεις των εργαζόμενων, ενώ το εργατικό κέντρο ζητά, μεταξύ άλλων, «επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας ως αφετηρία για την αύξηση του κατώτερου μισθού, διεκδικώντας 825 ευρώ κατώτερο μεικτό μισθό».

Επίσης, διεκδικεί «αυξήσεις στους μισθούς πάνω από το ύψος του πληθωρισμού, κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα, στο φυσικό αέριο και στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα κ.α.»

Μετά την συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, η οποία κατέληξε στην πλατεία Ψηλών Αλωνίων, όπου έχει προγραμματιστεί, συναυλία – αφιέρωμα στην Εργατική Πρωτομαγιά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This