Επιτέλους! Ερώτηση στη Βουλή για την κατάπτυστη εγκύκλιο

Η κυβέρνηση θα κληθεί να απαντήσει για τις διπλές συντάξεις σε αιρετούς

Must Read

Απαντήσεις στη Βουλή θα κληθεί να δώσει η κυβέρνηση για την κατάπτυστη εγκύκλιο με την οποία δίνονται καταχρηστικά διπλές συντάξεις σε αιρετούς.

Παρά την πρωτοσέλιδη αποκάλυψη της «δημοκρατίας», έπεσε πέπλο σιωπής από τα συναρμόδια υπουργεία και κυρίως από τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Πάνο Τσακλόγλου, ο οποίος αναγκάστηκε να υπογράψει μόνος την εγκύκλιο, μετά την άρνηση των υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου.

Σε ερώτηση προς τους υπουργούς Εργασίας και Εσωτερικών, την οποία κατέθεσαν 45 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ερωτώνται οι κύριοι υπουργοί σε ποια διάταξη νόμου βασίζεται η επίμαχη εγκύκλιος και γιατί δεν επέλεξε η κυβέρνηση –για λόγους νομιμότητας και διαφάνειας- να φέρει τροπολογία στη Βουλή.

Επίσης, γιατί ενώ στην εγκύκλιο (σελ. 17) αναφέρεται ρητά ότι «δεν αποτελεί κανόνα που απαγορεύει την αξιοποίηση χρόνου ασφάλισης η παρ. 8 του άρθρου 58 του Π.Δ. 169/2007» και τονίζεται ότι η εν λόγω «επίμαχη» παράγραφος δεν επέτρεπε την καταβολή δεύτερης σύνταξης από το δημόσιο ταμείο, ενώ τώρα η ανωτέρω διάταξη δεν εμποδίζει την αξιοποίηση χρόνου ασφάλισης εντός του e-ΕΦΚΑ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση ζητεί, επίσης, να ενημερώσει η κυβέρνηση πόσους δικαιούχους αφορά και ποιο είναι το δημοσιονομικό κόστος αυτής της πρόβλεψης, αν δίνεται η δυνατότητα δεύτερης σύνταξης αναδρομικά για αιτήματα που έχουν υποβληθεί εδώ και μια πενταετία και δεν έχουν ακόμα απαντηθεί, αν δίνεται η δυνατότητα σε όσους απορρίφθηκε στο παρελθόν η αίτησή τους να την υποβάλουν εκ νέου και, τέλος, ποια ήταν η γνώμη των υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Εργασίας για την επίμαχη εγκύκλιο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This