Τέσσερις πραγματογνώμονες θα διερευνήσουν τα αίτια της έκρηξης σε εργοστάσιο στα Γρεβενά

Μετά από εισαγγελική εντολή

Must Read

Ο Εισαγγελέας Γρεβενών έδωσε εντολή στο προανακριτικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, να διερευνήσει τα αίτια που οδήγησαν στην έκρηξη και στον θάνατο του 28χρόνου εργαζόμενου στη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της Αlfa Wood στους Μαυραναίους Γρεβενών.

Ο νεαρός τραυματίας έφερε εγκαύματα σε όλο του το σώμα, αλλά και εσωτερικά και μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη χθες, νοσηλευόταν διασωληνωμένος και με υποστήριξη όλων των λειτουργιών του, σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ Εγκαυμάτων του Νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Ορίστηκε τετραμελής επιτροπή από πραγματογνώμονες, αποτελούμενη από δύο μηχανολόγους, έναν ηλεκτρολόγο μηχανικό κι έναν χημικό μηχανικό, που μετά από διεξοδική έρευνα θα συντάξει το σχετικό πόρισμα που θα διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γρεβενών Αντώνη Καλαϊδόπουλο, «το κλιμάκιο των εμπειρογνωμόνων θα ξεκινήσει τις έρευνες μόλις η εταιρία αντλήσει τα νερά που έχουν κατακλύσει το χώρο που σημειώθηκε η έκρηξη και η ακολούθησε η πυρκαγιά».

Εκπρόσωποι της εταιρείας ανέφεραν στην Πυροσβεστική ότι η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής βρισκόταν εκτός λειτουργίας και γίνονταν συντηρήσεις σε ηλεκτρομηχανολογικά μέρη της εγκατάστασης υπό την επίβλεψη αλλοδαπών τεχνικών.

Σε ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Γρεβενών σημειώνει ότι «το ατύχημα συνέβη από έκρηξη στον λέβητα της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής» και επισημαίνει ότι η εταιρεία κατασκευής του εργοστασίου, «που είχε την ευθύνη για τη συντήρηση δεν τήρησε τα μέτρα ασφαλείας, με αποτέλεσμα ένας συνάδελφος να δίνει Μάχη για τη Ζωή του με πολλαπλά τραύματα». Επίσης, ζητούν «την πλήρη διερεύνηση του ατυχήματος και την πραγματική τιμωρία των υπευθύνων» και απαιτούν από τις ελεγκτικές υπηρεσίες του Κράτους «να πραγματοποιούν αιφνίδιους ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων υγείας και ασφαλείας στην εργασία».

Η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής από βιομάζα είναι ισχύος 1 ΜW και τέθηκε σε λειτουργία στις 15 Απριλίου 2021.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This