Σάββατο, 10 Απρίλιος 2021

Με βεβαίωση συνεχίζουν να οδηγούν οι άνω των 74

Ικανοί – ανίκανοι όλοι στο ίδιο καζάνι!

Λαμβάνοντας υπ’ όψη τις ουρές από νέους, που περίμεναν σχεδόν επτά μήνες για να δώσουν τις εξετάσεις διπλώματος οδήγησης, αλλά και τους πάμπολλους ηλικιωμένους, που ανέμεναν το ίδιο χρονικό διάστημα, προκειμένου να κριθούν για την ανανέωση της άδειάς τους, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρ. Σπίρτζης, έκανε αυτό που θεωρούσε καλύτερο: έβαλε όλους τους ηλικιωμένους στο ίδιο καζάνι.

Ο Υπουργός Μεταφορών παρέτεινε την ισχύ της άδειας οδήγησης για οδηγούς άνω των 74 ετών μέχρι την ημερομηνία διεξαγωγής της δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς, με μια τροπολογία σε ειδικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας.

Η τροπολογία ισχύει για όσους υπέβαλαν αίτηση από την 1η Απριλίου του 2019 ή θα υποβάλλουν ως την 31η Ιουλίου και προβλέπει τη χορήγηση βεβαίωσης, στην οποία θα αναγράφεται η παράταση ισχύος.

Υπενθυμίζεται ότι εξαιτίας των αλλαγών στις εξετάσεις διπλωμάτων οδήγησης, γινόταν απεργία διαρκείας και δεν υπήρχε δυνατότητα εξέτασης των υποψηφίων. Την ίδια στιγμή, σε πολλές Υπηρεσίες Μεταφορών συσσωρευόταν τεράστιος όγκος φακέλων από αιτήματα που δεν μπορούσαν να ικανοποιηθούν άμεσα. Έτσι, υπήρχε αδυναμία και στην έκδοση των νέων διπλωμάτων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ