«Αττικό»: Έκλεψαν υπολογιστές με δεδομένα καρκινοπαθών!

Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει έκκληση στους δράστες να τα επιστρέψουν

Must Read

Όταν το κράτος «αποσύρεται» από τη στήριξη, τη χρηματοδότηση και την προστασία των δημόσιων υπηρεσιών και δομών, τότε επιτήδειοι και κακοποιοί βρίσκουν έδαφος για να εγκληματούν σε βάρος των πολιτών.

Αυτό επιβεβαιώθηκε και στην περίπτωση του Αττικού Νοσοκομείου της Αθήνας, μέσα από το οποίο έκλεψαν άγνωστοι τέσσερις φορητούς υπολογιστές και δύο σκληρούς δίσκους με δεδομένα ασθενών! Οι υπολογιστές, που έκαναν φτερά από το Τμήμα Ακτινοθεραπείας, περιείχαν πολύτιμα αρχεία για τις θεραπείες ασθενών που πάσχουν από καρκίνο, με αποτέλεσμα η ζωή τους να βρίσκεται πλέον σε κίνδυνο! Η ΠΟΕΔΗΝ με χθεσινή της ανακοίνωση έκανε έκκληση στους δράστες να τα επιστρέψουν, καθώς περιείχαν σημαντικά θεραπευτικά πρωτόκολλα για τους καρκινοπαθείς.

«Οι συνάδελφοι του Τμήματος Ακτινοθεραπείας του Αττικού Νοσοκομείου διαπίστωσαν ότι εκλάπησαν τέσσερα λάπτοπ και δύο σκληροί δίσκοι, που μέσα περιλαμβάνουν τα θεραπευτικά πρωτόκολλα των ασθενών με καρκίνο που υποβάλλονται σε ακτινοθεραπεία και συνδέονται με τα ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα» ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος και πρόσθεσε ότι πλέον οι ασθενείς δεν μπορούν να υποβληθούν σε ακτινοβολίες, με απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία τους.

Σε επικοινωνία που είχε η εφημερίδα με γιατρούς και εργαζομένους του «Αττικόν» αποκαλύφτηκε ότι η έκταση του προβλήματος που υπάρχει στο νοσοκομείο με τη φύλαξη είναι τεράστια. «Η φύλαξη του νοσοκομείου είναι απαράδεκτη» μας είπε ένας εργαζόμενος στο νοσοκομείο και κατήγγειλε: «Η ιδιωτική εταιρία που έχει αναλάβει εργολαβία τη φύλαξη του νοσοκομείου δεν μπορεί ή δεν δεν θέλει να κάνει τη δουλειά της».

«Το 2019 είχαμε περίπου 60 συμβασιούχους που ήταν επιφορτισμένοι με τη φύλαξη του νοσοκομείου. Ωστόσο, με την έλευση της Ν.Δ. οι συμβάσεις τους δεν ανανεώθηκαν, με αποτέλεσμα οι μισοί να φύγουν και να αναπληρωθούν από την εταιρία security που σήμερα έχει αναλάβει τη φύλαξη» μας είπε γιατρός του νοσοκομείου, τονίζοντας ότι ακόμη μία φορά η κυβέρνηση επέλεξε να δώσει «χρυσάφι» στους ιδιώτες και να αφήσει αφύλαχτο το νοσοκομείο, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει τις νεοφιλελεύθερες εμμονές της.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This