«Βόμβες» από τον πρόεδρο Βενζινοπωλών για το λαθρεμπόριο και την κυβέρνηση

«Αν ήμασταν τίποτα μετανάστες o πρωθυπουργός θα μας έβλεπε, για το λαθρεμπόριο δεν θέλει»

Must Read

Σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησε ο πρόεδρος των Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης, Θέμης Κιουρτζής, μετά την επίθεση που δέχτηκε το πρατήριο υγρών καυσίμων τα ξημερώματα της Πέμπτης, όταν άγνωστοι γάζωσαν με καλάσνικοφ το κατάστημα.

Ο κ. Κιουρτζής σε δηλώσεις του μετά το περιστατικό κάνει λόγο για τρομοκρατία και κυκλώματα, ενώ μάλιστα επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση, καταγγέλοντας ότι η πολιτεία δεν κάνει σωστά το καθήκον της στην πάταξη του λαθρεμπορίου:

«Η πράξη αυτή που έγινε είναι μια συνέχεια πριν από ενάμιση χρόνο που δεχτήκαμε πάλι χειροβομβίδες. Ως πρόεδρος και της Ένωσης Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας έχουμε κάνει συγκεκριμένο αγώνα για την πάταξη του λαθρεμπορίου, δεν είναι τυχαίο ότι και την προηγούμενη φορά που έγινε μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου και της ψήφισης του νόμου και τώρα σύμφωνα με τις δηλώσεις μας, γιατί πρέπει ο περιορισμός του λαθρεμπορίου και της κλοπής και της νοθείας να σταματήσει» δήλωσε ο κ. Κιουρτζής και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός δεν θέλει να ασχοληθεί με το λαθρεμπόριο. Ο ίδιος μάλιστα δηλώνει ότι δεν κάνει πίσω:

«Αν ήμασταν τίποτα μετανάστες θα μας έβλεπε»

«Την προηγούμενη φορά ζητήσαμε από τον πρωθυπουργό να το δούμε, δεν δώσαμε καμιά επέκταση στο θέμα έχουμε ζητήσει από τον πρωθυπουργό να το δούμε όταν ακόμα ήταν αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Αν ήμασταν τίποτα μετανάστες θα μας έβλεπε, για το λαθρεμπόριο δεν θέλει. Άρα λοιπόν στέλνω τους χαιρετισμούς μου στον πρωθυπουργό, στον υπουργό Δημόσιας Τάξης και πρέπει να αποδείξουμε ότι πραγματικά θέλουν να φύγει αυτή η γάγγραινα μέσα από την ελληνική πολιτεία. Φαίνεται ότι κάποιοι μέσα από το κράτος συμμετέχουν, δεν ξέρω αν θέλει πραγματικά η πολιτεία να κάνει το καθήκον της. Προτείνω στους Έλληνες πολίτες να εμπιστεύονται τους οικογενειάρχες πρατηριούχους και να παίρνουν νόμιμο καύσιμο γιατί αλλιώς θα είναι κλεπταποδόχοι κλεμμένου και λαθραίου. Αν θέλουν να με φάνε, ας με φάνε. Εγώ πίσω δεν θα κάνω».

Μιλώντας για την επίθεση, ο πρόεδρος περιέγραψε: «Με πληροφόρησαν οι γιοι μου ότι πέρασε ένα μηχανάκι -όπως και την προηγούμενη φορά- έβγαλε το καλάσνικοφ και γάζωσε το μαγαζί και άφησε το όπλο εδώ, το οποίο προφανώς μπλόκαρε, επειδή είναι ψιλό-παλιό. Πιθανόν για δικούς τους λόγους ασφαλείας για να μην τον πιάσουν να το κουβαλάει πάνω του. Αυτό θα το δει η ανάκριση και οι ελληνικές αρχές, που δεν τους έχω και πολύ εμπιστοσύνη. Το πρατήριο ήταν κλειστό, το συμβάν έγινε περίπου στις 3 το πρωί. Στην κάμερα είδα ένα άτομο».

Σε ερώτηση που δέχτηκε για το αν αυτό περιστατικό αυτό συνδέεται με το προηγούμενο, απάντησε: «101% συνδέονται τα δύο γεγονότα, έχω γίνει στόχος πολλά χρόνια, δυστυχώς για τον κλάδο μου και για τους οικογενειάρχες πρατηριούχους, δυστυχώς για τους Έλληνες πολίτες η πολιτεία διαχρονικά όχι μόνο σε αυτή την κυβέρνηση αλλά και στην προηγούμενη και στην πιο προηγούμενη, απέχουν των καθηκόντων της. Θα πρέπει επιτέλους να δούμε και να δουν οι πολίτες ποιος φταίει και γιατί δεν γίνεται αυτό που πρέπει και χάνουν τα λεφτά τους γιατί το λαθρεμπόριο και η κλοπή έχει ξεπεράσει τα 500 εκατ. ευρώ. Σκεφτείτε ότι για το νούμερο αυτό κάποτε κόπηκαν συντάξεις. Είναι όσο ο φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και θα μπορούσε κάλλιστα ο Έλληνας πολίτης να ελαφρυνθεί από τους ειδικούς φόρους που τον βαρύνουν. Πιστεύω πως είναι 101% από τα κυκλώματα. Ο λόγος μας και ο λόγος μου αφού εγώ πήρα πάνω μου όλη τη φράση αυτή με τη συμπαράσταση του Δ.Σ. είναι καυστικός απέναντί τους. Έχουμε κάνει πάρα πολλά πράγματα και δυστυχώς θα επαναλάβω κάτι πολύ σημαντικό, ότι ενώ οι νομικοί ψηφίζονται, με ευθύνη της πολιτείας για ακόμη μια φορά δεν εκδίδονται οι κοινές υπουργικές αποφάσεις και οι νόμοι παραμένουν ανενεργοί. Θεωρώ ότι γίνεται εσκεμμένα και θα πρέπει να το δείξουν όλοι αυτοί που δεν κάνουν το καθήκον τους ότι δεν το κάνουν εκ προθέσεως».

«Το κύκλωμα είναι μεγάλο»

Ο ίδιος καταγγέλλει ότι δέχτηκε απειλές και ότι πρόκειται για μεγάλο κύκλωμα: «Δέχτηκα απειλές πλαγίως, μετέφεραν σε συναδέλφους ότι θα μου σπάσουν το κεφάλι, απευθείας στο κινητό μου όχι. Το κύκλωμα είναι μεγάλο, ονομαστικά δεν ξέρω ποιοι είναι, να ξέρουν όμως ότι δεν έχουν μόνο αυτοί λεφτά να με φάνε, έχω κι εγώ λεφτά για να τους φάω. Όπως πληρώνουν για να με φάνε, έτσι μπορώ κι εγώ να πληρώσω για να τους φάω, όταν με φάνε. Για να είμαστε ξηγημένοι», κατέληξε ο κ. Κιουρτζής.

Δείτε επίσης: Με Καλάσνικοφ «γάζωσαν» το βενζινάδικο του Προέδρου των βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This