Γρηγόρης Λέων: «Με την έκθεση Μπουζιάνη γνωρίζουμε το τέλος της Τζωρτζίνας, αλλά υπάρχουν πολλά ακόμα»

Must Read

Αναφορά στις εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας που έχει συγκλονίσει τη χώρα έκανε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, και ειδικότερα έκανε λόγο για την δημοσιοποίηση της έκθεσης Μπουζιάνη.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα πρέπει να υπάρξει μελέτη των καταθέσεων των γιατρών και των ισχυρισμών της κατηγορουμένης, ώστε να αντιληφθούμε τι έχει συμβεί στη Τζωρτζίνα. Με την κατάθεση της ιατροδικαστικής έκθεσης της Τζωρτζίνας, γνωρίζουμε το τέλος του κοριτσιού, αλλά έχουμε πολλά να μάθουμε ακόμα. Η Τζωρτζίνα είχε πλούσιο ιατρικό φάκελο που θα πρέπει να συναξιολογηθεί και να δούμε αν οι ισχυρισμοί της κατηγορουμένης συμβαδίζουν με τα ιατρικά δεδομένα», σημείωσε ο κ. Λέων.

Όπως είπε στην συνέχεια, οι ουσίες όπως η διαζεπάμη είναι ουσίες που χρησιμοποιούνται έχοντας υπνωτική δράση. «Θα πρέπει να δούμε αν όντως υπάρχει αυτή η ουσία στη Τζωρτζίνα. Έχουμε χάσει τη δυνατότητα να διερευνήσουμε ουσίες από τη νεκροψία – νεκροτομή, αλλά δεν έχουμε χάσει αυτή τη δυνατότητα σε ό,τι αφορά στην εργαστηριακή διερεύνηση που μπορεί να γίνει από τις τρίχες της Τζωρτζίνας. Έτσι θα μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για το αν έχουν χορηγηθεί διάφορες ουσίες», εξήγησε ο ίδιος και συμπλήρωσε: «Η διαζεπάμη είναι μια ουσία που αίρει τις αντιστάσεις του θύματος».

Το πόρισμα Μπουζιάνη

Σημειώνεται ότι στο πόρισμα του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη για την 9χρονη αναφέρεται ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας οφείλεται σε θανατηφόρο δηλητηρίαση από φαρμακευτική ουσία (κεταμίνη).

Ακόμη, γίνεται λόγος για ευρήματα όπως η βλάβη στο ήπαρ, μικρή πνευμονορραγία αλλά και συμφόρηση οργάνων που αντιστοιχούν σε χορήγηση κεταμίνης. Το πιο σημαντικό είναι πως μετά το τελικό συμπέρασμα υπάρχει επισήμανση και τίθεται το ζήτημα εκταφής της 9χρονης για λήψη τριχών, προκειμένου να ελεγχθεί εάν της είχε δοθεί η κεταμίνη ή άλλη ουσία σε προγενέστερο χρόνο.

Οι ιατροδικαστές μάλιστα, ζητούν να γίνει το συντομότερο δυνατόν η εκταφή, προκειμένου να μη χαθεί και άλλος πολύτιμος χρόνος. Ακόμη, ζητείται να υπάρξει ένα πλήρες χρονοδιάγραμμα του τι έχει συμβεί, ενώ αναμένονται και οι τελικές αναφορές για τους θανάτους των δύο άλλων παιδιών, της Μαλένας και της Ίριδας.

«Η Τζωρτζίνα έφερε βηματοδότη – απινιδωτή. Οι ιατροδικαστές το αφαιρούμε πριν την ταφή και μας δίνει πολύτιμες πληροφορίες. Εκτιμώ, αν δεν έχει γίνει, ότι θα πρέπει να ανασυρθεί το μηχάνημα αυτό», τόνισε ακόμα ο κ. Λέων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This