Ισόβια και 11,5 χρόνια φυλακή στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο για τη δολοφονία της Καρολάιν

Ανακοινώθηκε η ποινή στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

Must Read

Εξάντλησε τα περιθώρια καταδίκης του Ποινικού νόμου το ΜΟΔ για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, το οποίο αποφάσισε ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 11 ετών και έξι μηνών για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς, για τη θανάτωση του σκύλου της οικογένειας αλλά και για τα άλλα δυο πλημμελήματα που του αποδόθηκαν.

Επιπλέον, το δικαστήριο επέβαλλε και χρηματική ποινή στον πιλότο ύψους 21. 00 ευρώ.

Μετά από διάσκεψη περίπου δύο ωρών, η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη, όπως και ομόφωνη ήταν η απόφαση να μην του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Τακτικοί δικαστές και ένορκοι έκριναν ότι ο 34χρονος θα πρέπει να καταδικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κακοποίηση ζώου και για τα πλημμελήματα της ψευδούς καταγγελίας, επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και της ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση.

Επιπλέον, απορρίφθηκε το αίτημα του Αναγνωστόπουλου να μην ληφθεί υπ’ όψιν η κατάθεση της Ελένης Μυλωνοπούλου, ενώ ταυτόχρονα απορρίφθηκε και ο ισχυρισμός του περί βρασμού ψυχικής ορμής.

Ανέκφραστος και ψυχρός, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ψύχραιμος την ετυμηγορία του δικαστηρίου. 

«Όχι» σε ελαφρυντικά

Να επιβληθούν ισόβια στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς ζήτησε νωρίτερα η Εισαγγελέας Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, τονίζοντας ότι «Δεν υπάρχει πιο δίκαιη ποινή».

Νωρίτερα η Εισαγγελέας  ζήτησε να μην δεχθεί το δικαστήριο την αναγνώριση των ελαφρυντικών του σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, που αιτήθηκε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Η εισαγγελική λειτουργός αναφερόμενη σε ανάγκη να «μην χάνεται το μέτρο» είπε πως «είμαι απολύτως πεπεισμένη ότι εδώ δεν πρέπει να δοθούν ελαφρυντικές περιστάσεις. Είναι αδιανόητο να στηρίξει το δικαστήριο ελαφρυντικό, στη λογική ότι ήταν καλός οικογενειάρχης μέχρι να σκοτώσει την οικογένεια του .Αυτό που πρέπει να σεβόμαστε κατά τον χρόνο που πρέπει να εκτιμήσουμε το εάν θα χορηγηθούν ελαφρυντικές περιστάσεις προκειμένου να βγει πιο γρήγορα, είναι να σταθμίσουμε και αλλά πράγματα και άλλες αξίες. Ναι είχε μια εξέχουσα επαγγελματική και μια καλή οικογενειακή ζωή. Θεωρώ υπερβολή όμως να λέμε ότι τα εγκλήματα που τέλεσε ήταν μια “παραφωνία” στη ζωή του. Ήταν ειδεχθή και σκληρά εγκλήματα», είπε.

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This