«Τουρισμός για όλους»: Ξεκινά 1η Ιουλίου μέσω ειδικής ψηφιακής πλατφόρμας

Τροπολογία για επέκταση έως το 2025

Must Read

Τη δυνατότητα εκπόνησης από το υπουργείο Τουρισμού ετήσιων προγραμμάτων για την ενίσχυση της ζήτησης του εγχώριου τουρισμού, με τίτλο «Τουρισμός για όλους», έως το 2025 προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

Όπως είπε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους, το φετινό πρόγραμμα θα αρχίσει την 1η Ιουλίου, με προϋπολογισμό 30.000.000 ευρώ και με απλοποιημένη διαδικασία, μέσω ειδικής πλατφόρμας που ετοιμάζεται σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Οι δικαιούχοι, οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το φετινό πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» θα καθοριστούν το επόμενο διάστημα με υπουργική απόφαση, ενώ θα υπάρχουν όπως και πέρυσι εισοδηματικά κριτήρια.

Όσον αφορά την πορεία του τουρισμού, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι τα στοιχεία που καταφθάνουν από τις διεθνείς αγορές για την Ελλάδα είναι συγκλονιστικά. Εξήγησε ότι υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου, με αεροπορικές εταιρίες να ζητούν επιπλέον θέσεις στα αεροδρόμια, ενώ η κρουαζιέρα καταγράφει σημαντική αύξηση, όπως και οι απευθείας πτήσεις από ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλία.

Στοίχημα του υπουργείου είναι να διαχυθεί το τουριστικό ρεύμα σε όλες τις περιφέρειες και να ευημερήσει η μέση ελληνική οικογένεια, με τον υπουργό Τουρισμού να σημειώνει ότι αν επιτευχθεί η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η διάχυση του τουρισμού σε όλη τη χώρα, δεν αποκλείεται να υποδεχτούμε πάνω από 40.000.000 επισκέπτες. Πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστεί η νέα διαφημιστική εκστρατεία του υπουργείου για την καλοκαιρινή περίοδο, ενώ ο υπουργός επιφυλάχθηκε για ανακοινώσεις στο επόμενο χρονικό διάστημα, που θα αφορούν τον εμπλουτισμό του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε αθλητικό και ιαματικό τουρισμό. Στο πλαίσιο αυτό εγκαινιάζεται στις 26 Μαΐου στη Λήμνο το πρώτο ξενοδοχείο του ομίλου Apollo Travel Group, του μεγαλύτερου tour operator της Σκανδιναβίας. Το ξενοδοχείο τυγχάνει της έγκρισης της Σουηδικής Ολυμπιακής Επιτροπής για την προετοιμασία των αθλητών της.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This