Αναγόρευση του Massimiliano Fuksas σε Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Must Read

Ο διάσημος αρχιτέκτονας Massimiliano Fuksas παρευρέθηκε στην Αθήνα μαζί με τη σύζυγό του Doriana Mandrelli Fuksas, προκειμένου να αναγορευθεί από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού. Η τελετή αναγόρευσης έλαβε χώρα την Τετάρτη 11 Μαΐου 2022, στο μεγάλο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη επί της Πειραιώς 138. Η διοργάνωση τέλεσε υπό την αιγίδα της Ιταλικής Πρεσβείας.

 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Καθηγητή Παναγιώτη Ε. Καλδή και τoν Κοσμήτορα της σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού Καθηγητή Χαράλαμπο Α. Πρέσσα, οι οποίοι απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό. Στη συνέχεια, η Α.Ε. κ. Patrizia Falcinelli, Πρέσβης της Ιταλικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, απηύθυνε σύντομο μήνυμα. Ο κ. Παναγιώτης Πάγκαλος, Αρχιτέκτων, διδάκτωρ αρχιτεκτονικής & Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής παρουσίασε συνοπτικά τα βασικά στοιχεία της σκέψης και του έργου του τιμώμενου και αμέσως μετά η Πρόεδρος του Τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού Καθηγήτρια Ευφροσύνη Μουζακίτου ανέγνωσε το κείμενο της αναγόρευσης.

Η διαδικασία αναγόρευσης ολοκληρώθηκε με την περιένδυση του τιμώμενου και την επίδοση του διδακτορικού διπλώματος.

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του μουσείου, ο Massimiliano Fuksas πραγματοποίησε διάλεξη με τίτλο “Innovation and Architecture”, συγκίνησε το κοινό με την περιγραφή της διαδρομής του και το σπουδαίο έργο του και χειροκροτήθηκε με ενθουσιασμό από φοιτητές, αρχιτέκτονες και σημαντικούς ανθρώπους του ακαδημαϊκού χώρου και της πολιτικής σκηνής.

Η βραδιά έκλεισε στο εστιατόριο και το αίθριο του Μουσείου Μπενάκη με κρασί και κέρασμα στους καλεσμένους.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο κ. Νικόλας Γιατρομανωλάκης, Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα σύγχρονου πολιτισμού και ο κ. Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς, Αναπληρωτής Δημάρχου Αθηναίων, Πρόεδρος του Δημοστικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων και Πρόεδρος του «Συλλόγου των Αθηναίων».

Αυτή τη σημαντική ιστορική στιγμή της αρχιτεκτονικής, υποστήριξαν ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αρχιτεκτόνων ΣΑΔΑΣ, οι εκδόσεις ΕΥΡΑΣΙΑ και οι εταιρείες ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ και COCO-MAT.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This