Σοβαρά ερωτήματα για τον Διοικητή νοσοκομείου που θέλει να πληρώσει τον Κούγια για να αναλάβει την Πισπιρίγκου

Γιατί ένας εκλεκτός της κυβέρνησης ενδιαφέρεται τόσο πολύ για την υπεράσπιση της Πισπιρίγκου;

Must Read

Σάλο προκαλεί ο ισχυρισμός του Αλέξη Κούγια ότι Διοικητής μεγάλου νοσοκομείου του ζήτησε να εκπροσωπήσει την κατηγορούμενη για τη δολοφονία του παιδιού της Ρούλα Πισπιρίγκου, προσφερόμενος μάλιστα να πληρώσει τα έξοδα!

Παρά το γεγονός ότι ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Κούγιας έχει ήδη στα χέρια του τη δικογραφία της υπόθεσης, ο ίδιος διαψεύδει ότι την έχει λάβει, ωστόσο παραδέχεται ότι ο πατέρας της 33χρονης του ζήτησε να αναλάβει την υπεράσπισή της.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, εκτός από τον πατέρα της Πισπιρίγκου, Διοικητής μεγάλου νοσοκομείου προσφέρθηκε να πληρώσει την αμοιβή του για να υπερασπιστεί την κατηγορούμενη για την ανθρωποκτονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας: «Διοικητής πολύ μεγάλου νοσοκομείου της Αθήνας μού ζήτησε να αναλάβω την υπεράσπισή της, αναλαμβάνοντας να πληρώσει και την αμοιβή μου» αναφέρει σε ανακοίνωσή του. Τι όφελος μπορεί να έχει ο συγκεκριμένος Διοικητής και προσφέρει διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για να βγάλει «καθαρή» την 33χρονη, την ώρα που γιατροί και νοσηλευτές καταθέτουν στις αρχές συγκλονιστικές περιγραφές για την συμπεριφορά της μητέρας που φέρεται να έχει σκοτώσει το παιδί της; Γιατί ένας εκλεκτός της κυβέρνησης ενδιαφέρεται τόσο πολύ για την υπεράσπιση της Πισπιρίγκου;

Επιπλέον, ο ίδιος υποστηρίζει ότι αρνήθηκε εξαιτίας του μεγάλου φόρτου εργασίας που έχει, αναφέροντας μάλιστα όλες τις υποθέσεις που έχει αναλάβει αυτό το διάστημα. Ο γνωστός ποινικολόγος που ως γνωστόν αρέσκεται στο να περιαυτολογεί, επικαλείται τον φόρτο εργασίας του, ωστόσο είναι γνωστό ότι την ώρα που οι ιατροδικαστές κάνουν λόγο για εγκληματική ενέργεια και στους θανάτους των άλλων δύο παιδιών, η οργή της κοινωνίας προς το πρόσωπο της Πισπιρίγκου ξεχειλίζει.

Αναλυτικά ολόκληρη η δήλωση του Αλέξη Κούγια:

«Σήμερα, εκτός των άλλων, διεδόθη η ψευδής είδηση ότι δήθεν μου έχει παραδοθεί η δικογραφία, με κατηγορουμένη την κα Ρούλα Πισπιρίγκου, την οποία δικογραφία δήθεν μελετώ, για να απαντήσω εάν θα αναλάβω την υπεράσπισή της.

Η είδηση είναι εντελώς ψευδής και ουδέποτε μέχρι σήμερα μου παρεδόθη από οποιονδήποτε η σχετική δικογραφία και ουδέποτε άρχισα τη μελέτη της.

Θέλω όμως να δηλώσω κατηγορηματικά ότι το πρώτο που έχω μάθει να σέβομαι στην καριέρα μου, είναι να σέβομαι τους συναδέλφους μου και το έργο τους, όταν υπερασπίζονται συνανθρώπους μας, είτε αυτοί έχουν διαπράξει εγκλήματα, είτε αυτοί είναι αθώοι ή ένοχοι, και ειδικά τους νεώτερους συναδέλφους στο υπερασπιστικό τους έργο και ουδέποτε αναμειγνύομαι σ’ αυτό, εκτός αν είμαστε συνυπερασπιστές.

Ουδέποτε έχω δεχθεί να εμφανιστώ στην τηλεόραση και να μιλήσω για υποθέσεις που χειρίζονται άλλοι, υποδυόμενος τον μυαλοπώλη, μόνο και μόνο για να διαφημιστώ.

Η αλήθεια είναι ότι, μετά την απαράδεκτη και ηθικά και δεοντολογικά ενέργεια συναδέλφων, οι οποίοι αρχικά ανέλαβαν την υπεράσπιση της κας Πισπιρίγκου, διαφημίστηκαν, εμφανιζόμενοι επί ημέρες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, και ακολούθως, αφού έλαβαν αντίγραφα της δικογραφίας και τη διένειμαν σε φίλους τους δημοσιογράφους, μετά παραιτήθηκαν, δημιουργώντας εντυπώσεις ενοχής εις βάρος της κας κατηγορουμένης, ο διοικητής πολύ μεγάλου νοσοκομείου της Αθήνας μού ζήτησε να αναλάβω την υπεράσπισή της, αναλαμβάνοντας να πληρώσει και την αμοιβή μου, αλλά αρνήθηκα λόγω υπερβολικού φόρτου εργασίας, αφού την ίδια περίοδο ήμουν δικηγόρος της οικογένειας Τοπαλούδη, είμαι δικηγόρος του κ. Δημήτρη Λιγνάδη, εκπροσωπώ τέσσερα θύματα του λεγόμενου ψευτογιατρού (Κοντοστάθη) στη δίκη που διεξάγεται, είμαι δικηγόρος των τριών Σέρβων φοιτητών που κατηγορούνται για την ανθρωποκτονία κατά του Μπακαρί Χέντερσον στη Ζάκυνθο, εκπροσωπώ τον CFO της Folli Follie στο Χόνγκ Κόνγκ, στη σχετική δίκη, ενώ συγχρόνως εκείνη την περίοδο συμμετείχα όλα τα Σαββατοκύριακα σε δίκη ανθρωποκτονίας που διεξήγετο στην Ξάνθη και είχα μόλις αναλάβει την εκπροσώπηση της οικογενείας του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα πρέπει να παρίσταμαι σε διάφορες άλλες δίκες σε όλη την Ελλάδα, αλλά δεν μου άρεσε γενικότερα όλο αυτό το πανηγύρι που είχε στηθεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, δυστυχώς, ακόμη και με τη συμμετοχή της κας κατηγορουμένης και του συζύγου της.

Πριν από μία εβδομάδα και ενώ ήδη η κα κατηγορουμένη επέλεξε δύο εξαίρετους νέους συναδέλφους, τηλεφώνησε στο γραφείο μου ο πατέρας της, ζητώντας από τη γραμματέα μου να επικοινωνήσουμε, γιατί θέλει να μου αναθέσει την υπεράσπισή της.

Η απάντησή μου ήταν ρητή και κατηγορηματική. Του ζήτησα:

1) να επικοινωνήσει η κα κατηγορουμένη προσωπικά μαζί μου, για να μου το ζητήσει.

2) να ενημερωθούν οι δύο συνάδελφοί μου και να εγκρίνουν τη συμπαράστασή μου μαζί τους και

3) να μου παραδοθεί, εφόσον τηρηθούν οι δύο προηγούμενες προϋποθέσεις, η δικογραφία, για να αντιληφθώ εάν είχα τη δυνατότητα να υπερασπιστώ την κυρία κατηγορουμένη με τον τρόπο που εγώ αντιλαμβάνομαι τα τελευταία σχεδόν πενήντα χρόνια.

Μέχρι σήμερα καμία από αυτές τις προϋποθέσεις που έθεσα δεν ικανοποιήθηκε και ουδεμία σχέση έχω με τη συγκεκριμένη υπόθεση και όσα άλλα διαδίδονται είναι όλα ψευδής διάδοση ειδήσεων και έλλειψη σεβασμού στο έργο των συναδέλφων.

Υ.Γ.: Δυστυχώς όμως, καθημερινά παρατηρώ την παρουσία δικηγόρων, που σχεδόν ποτέ δεν τους έχω δει σε ένα ποινικό δικαστήριο, να συμμετέχουν σε αυτό το τηλεοπτικό πανηγύρι, εκθέτοντας το λειτούργημα του δικηγόρου και ειδικά του ποινικολόγου, καταρρακώνοντας τις συνθήκες δίκαιης δίκης, χωρίς, δυστυχώς, κανένα θεσμικό όργανο να αντιδρά». 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This