Η Ρούλα Πισπιρίγκου φοβάται μήπως την δηλητηριάσουν

Δικηγόρος Ρούλας: «Θα ζητήσουμε εξέταση DNA για το φιαλίδιο με αίμα της Τζωρτζίνας»

Must Read

Νέες πληροφορίες για τη συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου βρίσκεται προφυλακισμένη με την κατηγορία της δολοφονίας της εννιάχρονης κόρης της Τζωρτζίνας, έρχονται στο φως και είναι ενδεικτικές για το πώς αντιμετωπίζει την κατάσταση η 33χρονη.

Σύμφωνα με πηγές των φυλακών, αλλά και άτομα από το περιβάλλον της, η Ρούλα Πισπιρίγκου τρώει μόνο κρέας από την κουζίνα των φυλακών και όχι τα άλλα φαγητά. Ποιος ο λόγος; Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, είναι ο εξής:

«Η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν τρώει τα φαγητά από τη κουζίνα των φυλακών, παρά μόνο όταν έχει κρέας. Ζυμαρικά, όσπρια ή λαδερά φαγητά δεν τα αγγίζει. Κάποιες φορές οι φυλακισμένοι παραγγέλνουν φαγητά απ’ έξω. Η Ρούλα Πισπιρίγκου όμως το αποφεύγει καθώς φοβάται, όπως λέει, να μην την δηλητηριάσουν»

Αρκετά ειρωνικό θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς με δεδομένο ότι κατηγορείται ότι δηλητηρίασε με την ουσία κεταμίνη το ίδιο της το παιδί οδηγώντας το στον θάνατο.

Την Παρασκευή η οικογένεια της 33χρονης πήγε στο επισκεπτήριο μεταφέροντας τρεις τσάντες με φαγητά και ρούχα, όπως τους είχε ζητήσει η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία εξανίσταται ότι έχει αδυνατίσει και πως δεν μπορεί άλλο μέσα στη φυλακή:

«Το μόνο που θέλει να τρώει είναι κρέας… Η πρώτη φράση που είπε στους δικούς της, στο επισκεπτήριο της Παρασκευής, είναι “Δείτε πως έγινα. Δεν μου κάνουν τα ρούχα μου… κολυμπάω εδώ μέσα”, δείχνοντας τα ρούχα της και υποστηρίζοντας ότι έχει αδυνατίσει παρά πολύ. “Έχω χάσει πολλά κιλά, δεν μπορώ άλλο εδώ μέσα”, είπε στην μητέρα της και την αδερφή της, οι οποίες τις πήγαν τρεις τσάντες με όσα ζήτησε, δηλαδή “πολλά φαγητά και ρούχα”», είπαν ακόμα οι πηγές σύμφωνα με τον ΑΝΤ1.




Οι ισχυρισμοί της 33χρονης

Σε ότι αφορά τις θεωρίες ενός εκ των τεχνικών συμβούλων της Ρούλας Πισπιρίγκου, ότι η κεταμίνη δεν μπορεί να σκοτώσει άνθρωπο, αλλά και την επίκληση ενός σπάνιου συνδρόμου που έχει η ίδια και το οποίο μπορεί να πέρασε στα παιδιά της και να οδήγησε στον θάνατό τους, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων προχώρησε σε διάψευση αυτών των ισχυρισμών και εξήγησε:

«Ο τεχνικός σύμβουλος έμπλεξε πολλά σπάνια σύνδρομα μαζί και θεωρίες. Αναπτύσσει μια επιστημονική θεωρία που είναι στα όρια της επιστήμης. Η μία θεωρία αναφέρεται σε κατάσταση που μπορεί να υπάρξει σε άτομα μεγάλης ηλικίας, με σοβαρές αθηρωματικές βλάβες στις καρωτίδες. Αυτές δεν μπορεί να υπάρχουν σε ένα 9χρονο παιδί, όπως η Τζωρτζίνα, άρα δεν υπάρχει η βάση για την θεωρία.

Άλλο σημείο ότι στην αρχή φώναζε πως δεν σκοτώνει η κεταμίνη, όμως αργότερα παραδέχθηκε πως η κεταμίνη σκοτώνει, όταν μάλιστα σε έναν διάλογο μας του έφερα ως παράδειγμα την σφαίρα, που δεν σκοτώνει απευθείας, αλλά πλήττει ένα όργανα, προκαλεί βλάβη και αυτή οδηγεί στον θάνατο.

Θα πρέπει οι άνθρωποι που θα ασχοληθούν με την υπόθεση να έχουν γνώσεις ιατροδικαστικής. Δεν μπορούμε να κάνουμε επιστημονικές ακροβασίες, αλλά να λάβουμε υπόψη τα επιστημονικά δεδομένα. Δεν μπορούμε να μιλάμε θεωρητικά, θα πρέπει να έχουμε τα επιστημονικά δεδομένα, με τα οποία να μιλάμε. Αυτά είναι τα αρχεία που τηρούνται από τους γιατρούς στην διάρκεια της νοσηλείας».

Ο κ.Λέων αναφορικά με την υπόθεση της Τζωρτζίνας, επιμένει ότι πρέπει να γίνει εκταφή της σορού της: «Για την Τζωρτζίνα είχαμε πει ότι χάσαμε την ευκαιρία με την ανάσυρση του τάμπλετ, να πάρουμε τρίχες του κοριτσιού ή τον βηματοδότη. Αλλά όποια στιγμή αν αποφασιστεί να γίνει αυτό, θα συμβάλει στην έρευνα».

«Θα είναι συνταρακτικές οι εξελίξεις»

Στον ΑΝΤ1 μίλησε και ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πελοπόννησος» Γιώργος Αναστασόπουλος, ο οποίος προανήγγειλε «συνταρακτικές εξελίξεις» στις έρευνες για τα αίτια των θανάτων της Τζωρτζίας, της Μαλένας και της Ίριδας.

Επίσης, οι πληροφορίες του σταθμού αναφέρουν πως ήρθε η ώρα των καταθέσεων των ιατροδικαστών. Εντός της προσεχούς εβδομάδας μάλιστα, η Αγγελική Τσιόλα και η Χριστίνα Τσάκωνα (συνέταξαν τις ιατροδικαστικές εκθέσεις σε Μαλένα και Ίριδα αντίστοιχα) θα βρεθούν στην Ανακρίτρια, ενώ οι αρχές βρίσκονται και εν αναμονή της τελικής έγκρισης για την εκταφή των σορών των παιδιών για τη λήψη επιπλέον δειγμάτων.

Δικηγόρος Ρούλας: «Θα ζητήσουμε εξέταση DNA για το φιαλίδιο με αίμα της Τζωρτζίνας»

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ αποκάλυψε ότι η υπεράσπιση θα ζητήσει εξέταση DNA στο φιαλίδιο που βρέθηκε και φέρεται να έχει μέσα αίμα της Τζωρτζίνας, από αιμοληψία που είχε γίνει πριν μείνει τετραπληγικό το παιδί.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο οι συνθήκες και ο τρόπος με τον οποίο εντοπίστηκε το προκαλούν πολλά ερωτηματικά. Επίσης, έκανε λόγο για «αδιέξοδο» αναφορικά με την προέλευση της κεταμίνης που χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά, «έχουμε νοσοκομειακή κεταμίνη που χορηγήθηκε στο παιδί, και δεν προκύπτει από πουθενά έλλειμμα. Άρα αδιέξοδο, άρα αμφιβολίες, άρα δεύτερες σκέψεις, άρα προβληματισμοί».

Ο κ.Παπαδόπουλος ανέφερε συγκεκριμένα για το θέμα της κεταμίνης επικαλούμενος την ποινική δικογραφία:

«Τη στιγμή κατά την οποία γίνεται η επέμβαση των γιατρών μετά το καρδιακό επεισόδιο του παιδιού έχουν στα χέρια τους ένα βαλιτσάκι, το οποίο έχει κεταμίνη και είναι πέντε συσκευασίες των 100ml, είναι γεγονός αναμφισβήτητο, προκύπτει από τα έγγραφα. Η επίσημη απάντηση είναι ότι τα φιαλίδια δεν χρησιμοποιήθηκαν, δεν πειράχθηκαν σύμφωνα με την επίσημη απάντηση από την πλευρά του νοσοκομείου, βέβαια, προκύπτει ότι η συγκεκριμένη κεταμίνη που χορηγήθηκε είναι νοσοκομειακή, δηλαδή το σκεύασμα διακινείται μόνο υπό τον έλεγχο του ΕΟΦ μεταξύ νοσοκομείων, δεν κυκλοφορεί στο εμπόριο, δεν μπορεί να το προμηθευθεί κανείς, δεν είναι παράνομο σκεύασμα που διακινείται υπό συνθήκες παρανομίας με σκοπό χρήση από εξαρτημένα άτομα. 

Υποβάλαμε αίτημα στη διενεργούσα την ανάκριση δικαστική λειτουργό να υπολογιστεί βάσει της περιεκτικότητας της κεταμίνης που βρέθηκε στο αίμα ποια είναι η αντίστοιχη συνολική ποσότητα που φέρεται να έχει χορηγηθεί στο παιδί. Το αίτημα μας έχει απορριφθεί. Ζητήσαμε να μας πούνε πόσα είναι τα φιαλίδια, και το αίτημά μας έχει απορριφθεί… Υπάρχει ισχυρισμός ότι το νοσοκομείο δεν μπορεί να έχει χρησιμοποιήσει τόσα μπουκαλάκια επειδή είναι μεγάλη  ποσότητα. Είναι δυνατόν η μητέρα να είχε τόσα μπουκαλάκια μέσα στο θάλαμο που έχει γυάλινη πόρτα που μπορεί κάνει να δεις μέσα από το θάλαμο τι συμβαίνει μέσα;»

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This