Νέο κύμα ακρίβειας: Πιο ακριβό και το μπουκαλάκι νερό!

Την ανιούσα έχουν πάρει όλα τα προϊόντα

Must Read

Είδος πολυτελείας αναμένεται να γίνει ακόμα και ένα εμφιαλωμένο μπουκαλάκι με νερό, καθώς οι ανατιμήσεις και οι αυξήσεις των τιμών έχουν «συμπαρασύρει» τα πάντα! Κιόλας, από την επόμενη εβδομάδα όλα δείχνουν πως δεν θα τη γλιτώσει ούτε και το βασικότερο αγαθό που θα έπρεπε να παρέχεται δωρεάν!

Ο φόρος που έρχεται να προστεθεί στην πλάτη των καταναλωτών από 1η Ιουνίου θα φέρει αυξήσεις σε μια σειρά από προϊόντα μεταξύ των οποίων και το απλό μπουκαλάκι νερό. Και αυτό γιατί, από την επόμενη εβδομάδα, οι πλαστικές συσκευασίες που περιέχουν PVC θα επιβαρύνονται με τέλος ανακύκλωσης.

Ο νέος φόρος που θα δουν στις αποδείξεις οι καταναλωτές, έχει οικολογικό χαρακτήρα και θα ανέρχεται σε 8 λεπτά του ευρώ ανά τεμάχιο προϊόντος. Το τέλος έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα και τα έσοδα από αυτό, τα οποία θα εισπράττονται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων(ΑΑΔΕ) θα αποδίδονται στον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.) με σκοπό να διατίθενται αποκλειστικά για τη χρηματοδότηση δράσεων ανακύκλωσης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This