Aρχαίοελληνικούς αμφορείς ανακάλυψαν στην Οδησσό Ουκρανοί στρατιώτες, σκάβοντας χαρακώματα!

Στο σημείο αναμένεται, πλέον, να λάβει χώρα επίσημη ανασκαφή, όταν το επιτρέψει η κατάσταση

Must Read

Μια ολόκληρη συλλογή από αρχαιοελληνικούς αμφορείς ανακάλυψαν Ουκρανοί στρατιώτες στην Οδησσό, την ώρα που έσκαβαν αμυντικά χαρακώματα, για να αναχαιτίσουν τη ρωσική εισβολή.

Ειδικότερα, στην αναπάντεχη αυτή ανακάλυψη οδηγήθηκαν μέλη της 126ης Ταξιαρχίας Εδαφικής Άμυνας της πόλης, που χτύπησαν με τα φτυάρια τους αμφορείς, οι οποίοι, σύμφωνα με εκτιμήσεις των ειδικών, χρονολογούνται από το 400 έως το 300 π.Χ., περίοδο όπου υπήρχαν ελληνικοί οικισμοί κατά μήκος των βόρειων ακτών της Μαύρης Θάλασσας, και έχουν στενά στόμια, γεγονός που σημαίνει ότι χρησιμοποιούνταν για την αποθήκευση και μεταφορά κυρίως υγρών.

Όπως ανέφεραν οι ίδιοι στην επίσημη σελίδα της μονάδας στο Facebook, όπου και «πόζαραν» αγκαλιά με τα ευρήματά τους, με το που βρήκαν τους αμφορείς, καθώς και πολλά θραύσματα κεραμικών, αμέσως σταμάτησαν τις εργασίες και με προσοχή τούς έβγαλαν από τα χαντάκια.

Και, παρά το γεγονός ότι η εμπόλεμη κατάσταση απαγορεύει τις επίσημες αρχαιολογικές ανασκαφές, οι στρατιώτες μετέφεραν τα πολύτιμα ευρήματά τους στο αρχαιολογικό μουσείο της Οδησσού, όπου οι αμφορείς καθαρίζονται και ταξινομούνται. Στο δε σημείο όπου τους ανακάλυψαν, σταμάτησε εντελώς το σκάψιμο, προκειμένου να προστατευθούν τα αρχαία, έως ότου επιτραπεί μια επίσημη ανασκαφή.

*πηγή φωτο: facebook

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This