Κυβερνητική υποχώρηση: Δεν θα ασφαλίζονται τα σπίτια στα δάση!

Must Read

Δύο μείζονες υποχωρήσεις έκανε η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για την κλιματική αλλαγή. Η μία είναι η υποχρέωση να ασφαλίζονται τα σπίτια που βρίσκονται σε περιοχές που κινδυνεύουν από φυσικές καταστροφές.

Η δεύτερη είναι η εξαίρεση από την αναδάσωση εκτάσεων που έχουν κηρυχθεί αναδασωτέες αλλά στους δασικούς χάρτες δεν εμφανίζονται ως δασικές εκτάσεις.

Η ρύθμιση για την ασφάλιση των σπιτιών ήταν στο κυρίως σώμα του νομοσχεδίου (στο άρθρο 23). Το Μαξίμου έδωσε εντολή να αποσυρθεί ολόκληρο το άρθρο! Αυτό οφείλεται στην μεγάλη κατακραυγή που υπήρξε από ψηφοφόρους και στελέχη της ΝΔ, κυρίως από την περιφέρεια. Η πίεση υποχρέωσε την κυβέρνηση Μητσοτάκη να υποχωρήσει και να καταπιεί αμάσητη την προπαγάνδα της.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει ότι πριν από ένα χρόνο (τον Μάιο του 2021) στον ΣΚΑΪ ο Άρης Πορτοσάλτε έψεγε πολίτη του οποίου το σπίτι στο Αλεποχώρι είχε καεί στη φωτιά στα Γεράνεια Όρη; «Ζητώ συγνώμη αλλά τα σπίτια τα ασφαλίζουμε. Πρέπει να μας γίνει συνείδηση αυτό», έλεγε σε ζωντανή μετάδοση, ενώ ζητούσε από τον ρεπόρτερ να ρωτήσει ιδιοκτήτη σπιτιού που κάηκε αν είχε ασφαλίσει την οικία του.

«Είναι ασφαλισμένο αυτό το σπίτι Γιώργο;», ρώτησε ο Άρης Πορτοσάλτε τον ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ που έκανε αυτοψία στα καμένα ερείπια. «Δε νομίζω, είναι ο ιδιοκτήτης εδώ, αλλά κλαίει, δεν μπορώ να τον ρωτήσω», απάντησε ο ρεπόρτερ. «Ζητώ συγνώμη, αλλά τα σπίτια τα ασφαλίζουμε. Πρέπει να μας γίνει συνείδηση αυτό», είπε στη συνέχεια ο Άρης Πορτοσάλτε.

«Τέτοια ώρα τέτοια λόγια…»

«Τέτοια ώρα τέτοια λόγια, οι άνθρωποι έχουν χάσει την περιουσία τους», σχολίασε η συμπαρουσιάστρια της εκπομπής Μαρία Αναστασοπούλου. «Καμία αντίρρηση Μαρία μου, τέτοια ώρα τέτοια λόγια, κάποια στιγμή εμείς που δεν έχουμε τον ίδιο πόνο, να τα λέμε για να τα ακούμε. Τα σπίτια τα ασφαλίζουμε. Είτε είναι αστικό σπίτι, είτε είναι σπίτι στην εξοχή, το ασφαλίζουμε», επέμεινε ο Άρης Πορτοσάλτε.

Κάτι ανάλογο συνέβη και με την τροπολογία για τις αναδασωτέες εκτάσεις. Ο Κώστας Σκρέκας το ανακοίνωσε «ξερά», χωρίς εξηγήσεις: «στην πρώτη τροπολογία με τη νομοτεχνική αποσύρουμε το άρθρο 1».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This