«Μιλάμε για εγκληματική αδιαφορία»! Ξέσπασμα για το αγγελούδι που πνίγηκε με το γάλα του στο «Παίδων»

«… είχαν πάει όλοι για ύπνο, αυτό ήταν το πρόβλημα, δεν μιλάμε για ιατρική αμέλεια. Είχαν παρατήσει τα παιδιά»

Must Read

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου έχουν καταθέσει οι γονείς του αδικοχαμένου βρέφους, το οποίο τον περασμένο Αύγουστο, λίγες ημέρες μετά τη γέννησή του, έχασε τη ζωή του από εισρόφηση γάλακτος, ενώ νοσηλευόταν σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Νοσοκομείου «Παίδων».

Ο πατέρας του βρέφους μιλώντας στο Open συγκλόνισε περιγράφοντας το δράμα που έζησαν μαζί με τη σύζυγό του, λέγοντας ότι τη μια στιγμή του έλεγαν ότι το παιδάκι είναι υγιέστατο και την άλλη ότι είναι νεκρό:

«Η διευθύντρια της κλινικής παραδέχτηκε ότι υπήρξε εισρόφηση γάλακτος. Ήταν κλινικά νεκρό το παιδί για δύο ημέρες και στις 13 Αυγούστου απεβίωσε. Όταν πήγα στο νοσοκομείο είδα πολλούς γονείς αναστατωμένους να φωνάζουν για διάφορα θέματα. Οι νοσηλευτές δεν μου έδιναν απαντήσεις για όσα ρωτούσα. Όταν νοσηλεύτηκε το παιδί μου, με έπαιρναν τηλέφωνο και μου έλεγαν “γιατί μας φέρατε το παιδί είναι υγιέστατο” και μετά με πήραν τηλέφωνο να μου πουν ότι το παιδί μου είναι νεκρό».

«Εγκληματική αδιαφορία»

Κατά του Νοσοκομείου Παίδων και των υπευθύνων του θαλάμου στράφηκε η δικηγόρος των χαροκαμένων γονέων, Ειρήνη Μαρούπα, η οποία μίλησε για εγκληματική αδιαφορία και όχι ιατρική αμέλεια, καθώς δεν υπήρξε καμία επίβλεψη στο θάλαμο όπου νοσηλευόταν το παιδί:

«Το βρέφος γεννήθηκε με ένα φύσημα, που δεν προκαλούσε κάποιο πρόβλημα. Όταν εμφάνισε την ταχύπνοια, ο γιατρός συμβούλευσε τους γονείς να κάνουν έναν καρδιολογικό έλεγχο στο μωρό. Δεν υπήρξε καμία επίβλεψη στον θάλαμο του Παίδων και καμία εποπτεία ούτε από μόνιτορ, επομένως μιλάμε για εγκληματική αδιαφορία. Ήταν 3 το πρωί και είχαν πάει όλοι για ύπνο, αυτό ήταν το πρόβλημα, δεν μιλάμε για ιατρική αμέλεια. Είχαν παρατήσει τα παιδιά».

Το κομβικό σημείο

Με τη σειρά του ο ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, Παντελής Αλεξάνδρου, στάθηκε στο κομβικό σημείο που οδήγησε στον τραγικό χαμό μιας αθώας ψυχής:

«Όσο νοσηλεύτηκε το νεογνό, είχε μια πολύ καλή κλινική πορεία, δεν είχε πυρετό, δεν χρειάστηκε οξυγόνο. Η αιτία θανάτου ήταν διάμεση πνευμονίτιδα και η υποξική εγκεφαλοπάθεια. Το νεογνό σιτιζόταν ανά 3 ώρες με βρεφικό γάλα στη ΜΑΦ. Κομβικό σημείο είναι η τελευταία φορά που σιτίστηκε στις 3 το πρωί, όπου στις 6 θα ξανασιτιζόταν. Στις 5:55 αναφέρθηκε από τους ανθρώπους της ΜΑΦ ότι το νεογνό ήταν ωχρό, με εικόνα αναπνευστικής ανακοπής και όταν έγινε η προσπάθεια διασωλήνωσης αναρροφήθηκε από τον σωλήνα γάλα».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This