Προκλητική Κεραμέως για ΑΠΘ: «Οι αστυνομικοί έκαναν τη δουλειά τους, οι Αρχές μπορούν να επεμβαίνουν στα Πανεπιστήμια»

Must Read

Ιδιαίτερα προκλητική εμφανίστηκε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στην εκπομπή του Open, «Τώρα ό,τι συμβαίνει» διερωτώμενη γιατί να είναι στην επικαιρότητα το ζήτημα του ΑΠΘ.

Tην ώρα λοιπόν, που τα αστυνομικά έκτροπα στο ΑΠΘ μπήκαν στο μικροσκόπιο και της Διεθνούς Αμνηστίας, η υπουργός Παιδείας…επικροτεί την αστυνομική βία. «Το ερώτημα είναι, τι δουλειά έχει ο οποιοδήποτε να μπλοκάρει την ανέγερση μιας βιβλιοθήκης;» διερωτήθηκε η Νίκη Κεραμέως, απαντώντας σε ερώτηση για τον τραυματισμό του φοιτητή κατά τα επεισόδια στο ΑΠΘ και συμπλήρωσε: «Από κει και πέρα τα όργανα της τάξης θα κάνουν τη δουλειά τους, αλλά δεν είναι δυνατό να συζητάμε για το αν πρέπει να τελεί ένας χώρος υπό κατάληψη ή αντί αυτού να μην επικροτούμε την προσπάθεια που κάνει το ίδιο το πανεπιστήμιο».

Στο πλαίσιο αυτό τόνισε πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέλεηε να εφαρμόσει το νόμο. «Ψηφίσαμε ένα νόμο στον πρώτο μήνα της διακυβέρνησής μας ο οποίος τι λέει; Ότι μπορούν οι Αρχές να επεμβαίνουν στα Πανεπιστήμια όπως και σε κάθε δημόσιο χώρο εφόσον τελούνται αξιόποινες πράξεις. Ο λόγος που σήμερα συζητάμε για το συγκεκριμένο θέμα είναι επειδή εφαρμόστηκε ο νόμος. Επειδή επιλέξαμε να βάλουμε τέλος σε μία κατάληψη. Εν έτει 2022 συζητάμε για το αν είναι φυσιολογικό να υπάρχει ένας χώρος υπό κατάληψη ή στη θέση του να χτίζεται μία βιβλιοθήκη. Η βιβλιοθήκη θα προχωρήσει».

Και συνέχισε: «Τα άλλα κόμματα δεν παίρνουν μία θέση. Δείτε την αξιωματική αντιπολίτευση. Πρέπει να πάρει μία θέση».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This