Η Ειρήνη Μελισσαροπούλου έγινε γνωστή στο Πανελλήνιο, το Νοέμβριο του 2017, όταν συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ με την κατηγορία της διακίνησης μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών. Από τότε και για 17 μήνες, η ζωή της έγινε κόλαση. Βρέθηκε στις φυλακές απέναντι σε εγκληματικά στοιχεία, να αγωνιά νύχτες και μέρες, για το μέλλον της.
Μετά την αθώωσή της, σύμφωνα με το newsit.gr, η Ειρήνη επέστρεψε στην Ελλάδα και στον τόπο καταγωγής της, τη Μυτιλήνη. Ένα μήνα μετά το τέλος της μεγαλύτερης περιπέτειας που έζησε, μίλησε στην εκπομπή Αυτοψία του Alpha, για όλα εκείνα που δεν θα ξεχάσει ποτέ. Τη σύλληψή της στο αεροδρόμιο, την παγίδα με τα ναρκωτικά, τις δύσκολες ώρες στις φυλακές και την αγωνία της στο δικαστήριο, μέχρι την ανακοίνωση της απόφασης.
Η σύλληψη και οι φυλακές
«Είχα πάθει σοκ. Έκλαιγα. Δεν υπήρχε ούτε μεταφραστής εκεί πέρα ούτε κάποιος να μου εξηγήσει τι γινότανε και για ποιο λόγο βρίσκονταν τα ναρκωτικά στην τσάντα» είπε η Ειρήνη Μελισσαροπούλου.
Για τα όσα βίωσε καθημερινά στις φυλακές τόνισε: «Είχα δει τα πάντα. Να έρχονται στη μούρη μου μπροστά και να μου λένε: «Τι θέλεις; Πες μου τι θέλεις; Θέλεις να σε χτυπήσω ; Και με βρίζανε»».
Για τη λυτρωτική στιγμή της αθώωσης επεσήμανε: «Πάγωσα! Έτρεχε ο ιδρώτας, ήμουνα χάλια! Μόλις ακούστηκε το «not guilty» καταρρέει η μαμά μου, καταρρέει ο μπαμπάς, καταρρέει ο κύριος Κεχαγιόγλου, μέσα στη χαρά ήτανε!»
«Με παγίδευσε με ναρκωτικά»
Αποκαλύπτει πως την παγίδευσε στην Αιθιοπία ο «φίλος» της από την Ρουμανία όταν της έφερε έναν ορειβατικό σάκο για να βάλει τα ρούχα της: Μου είπε: «Ορίστε η τσάντα είναι εδώ».
«Εγώ όμως δεν την πήρα την τσάντα να τη σηκώσω. Την έβαλε πάνω στο κρεβάτι και εμένα το μυαλό μου δεν πήγε δηλαδή στο τρομερό γιατί ήταν αδερφικός μου φίλος. Εγώ βέβαια την είχα τσεκάρει, άνοιξα τα φερμουάρ, είδα ότι ήταν καινούργια. Ήταν ορειβατικός σάκος κι εγώ δεν είχα χρησιμοποιήσει ξανά τέτοιο σάκο γιατί δεν είχα κάνει ορειβασία άρα δεν ήξερα το βάρος του».
Η υπερασπιστική γραμμή για την Ειρήνη
Ο συνήγορος, Σάκης Κεχαγιόγλου είπε για την υπερασπιστική γραμμή που ακολουθήθηκε: «Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε όσες περισσότερες αμφιβολίες μπορούμε για την ενοχή της. Περιγράψαμε πώς αντέδρασαν οι τελωνειακοί όταν είδαν την αντίδραση της, είχε βάλει τα κλάματα, συγχυσμένη, και της είπα παίζοντας το ρόλο του διαβόλου, ότι “μπορεί να έβαλες τα κλάματα επειδή σε έπιασαν”, αλλά η πρώτη αμφιβολία δημιουργήθηκε. Δεν υπήρχαν κινητά τηλέφωνα, διευθύνσεις ανθρώπων που να την περιμένουν στο Χονγκ Κονγκ, κάποιον ανταποκριτή, δεν είχε τέτοιο θέμα η Ειρήνη. Είπε ότι πήγε να κάνει μια φωτογράφιση και φαινόταν αληθοφανές».
Σύμφωνα με τον κ. Κεχαγιόγλου αυτά ήταν στοιχεία που συνέβαλαν στην αθώωση της Ειρήνης Μελισσαροπούλου. «Είναι μια όμορφη κοπέλα και δημιουργήθηκε αμφιβολία κατά ποσό είναι βαποράκι. Ήταν ντυμένη εκθαμβωτικά με κόκκινη φούστα ψηλές δερμάτινες μπότες, όποιος θέλει να κρυφτεί δεν θέλει να τραβήξει προσοχή».