Έρευνα για τη δράση των ΜΚΟ στα σύνορα

Γνωρίζουν τις συντεταγμένες των σημείων, που φτάνουν οι παράτυπο μετανάστες

Must Read

Από… κόσκινο περνούν οι Αρχές τη δράση συγκεκριμένων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στον Εβρο το τελευταίο χρονικό διάστημα, την ώρα που τα αστυνομικά μέτρα έχουν αυξηθεί στην περιοχή των ελληνικών συνόρων.

Πριν από τρεις ημέρες στις τοπικές Αρχές στο Διδυμότειχο έφτασε ένα mail το οποίο είχε τις συντεταγμένες νησίδας μέσα στο ποτάμι του Εβρου, στην περιοχή του Πυθίου, όπου υπήρχαν λαθρομετανάστες και οι ελληνικές Αρχές έπρεπε να σπεύσουν για να τους σώσουν. Οι ελληνικές Αρχές σήκωσαν drone, πήγαν στο σημείο οι συνοριοφύλακες, ωστόσο δεν εντοπίστηκαν οι παράτυποι μετανάστες. Ομως είχαν συνεχώς τον νου τους μήπως εμφανιστούν ξαφνικά από το ίδιο ή άλλο, κοντινό σημείο.

Το τελευταίο διάστημα συνεχώς κατακλύζονται οι Αρχές στο Διδυμότειχο από mail ΜΚΟ που -για κάποιο παράξενο λόγο- γνωρίζουν τις συντεταγμένες παράτυπων μεταναστών και καλούν την Ελλάδα να πάει να τους σώσει.

Τα ερωτήματα είναι πολλά και εκείνο που προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι πώς αυτές οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις γνωρίζουν τις συντεταγμένες παράνομων μεταναστών. Γι’ αυτόν τον λόγο αρχίζει έρευνα για το αν γνωρίζουν κάτι ενδεχομένως από τα ίδια τα παράνομα κυκλώματα. Στην ουσία ψάχνουν οι ελληνικές Αρχές να μάθουν εάν βρίσκονται σε επικοινωνία μαζί τους για να τους φέρουν στη χώρα μας, αποκομίζοντας φυσικά και οικονομικά οφέλη.

Στη συγκεκριμένη έρευνα έχουν «κλειδώσει» τέσσερις ΜΚΟ, οι οποίες τον τελευταίο καιρό άρχισαν να δραστηριοποιούνται στον Εβρο με αυτόν τον τρόπο, κάτι που δεν γινόταν το προηγούμενο διάστημα. Μάλιστα, ψάχνουν πληροφορίες και για πιθανούς συνεργάτες τους στην περιοχή, οι οποίοι με διάφορους τρόπους διευκολύνουν τους διακινητές και τους λαθρομετανάστες στο έργο τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This