Ηλιοβασίλεμα με σκουπίδια στα Φηρά της Σαντορίνης

Εκπληκτοι οι τουρίστες με τους κάδους μπροστά στον Ναό της Υπαπαντής

Must Read

Μια μοναδική εικόνα που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο αντικρίζουν οι χιλιάδες τουρίστες που αποβιβάζονται σε ένα τόσο τουριστικό και πολυδιαφημισμένο μέρος, όπως είναι τα Φηρά στη Σαντορίνη.

Και δεν πρόκειται για το πασίγνωστο ηλιοβασίλεμα ή για το διάσημο ηφαίστειο, αλλά για τέσσερις μεγάλους… σκουριασμένους κάδους που είναι παρατεταγμένοι ο ένας δίπλα στον άλλον στον κεντρικό δρόμο της πρωτεύουσας του νησιού, μπροστά στον λαμπρό Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής και είναι γεμάτοι με μεγάλες και μικρότερες σακούλες σκουπιδιών! Οπως είναι λογικό, για τους περισσοτέρους η αποκρουστική εικόνα είναι πραγματικά πρωτόγνωρη.

«Πρώτη φορά βλέπουμε τέτοιο θέαμα σε ένα παγκοσμίως διάσημο τουριστικό αξιοθέατο» σχολιάζουν οι τουρίστες. «Είναι σαν να βάλεις κάδους στη Rodeo Street στο Μπέβερλι Χιλς ή κάτω από τον Πύργο του Αϊφελ» προσθέτουν με εμφανή δυσαρέσκεια.

Σύμφωνα με την Espresso, η απαράδεκτη εικόνα που αντικρίζουν οι επισκέπτες έχει προκαλέσει οργή στους κατοίκους και τους ιδιοκτήτες καταστημάτων, καθώς, όπως υποστηρίζουν, αποτελεί μια τεράστια δυσφήμηση για το υπέροχο νησί τους, το οποίο αποτελεί πόλο έλξης για τη γραφικότητά του, τις ασύγκριτες ομορφιές του και το μοναδικό του ηλιοβασίλεμα.

Οργή για τον δήμαρχο

Η οργή τους εντείνεται ακόμα περισσότερο από το γεγονός ότι ο δήμαρχος του νησιού Αντώνης Σιγάλας  δεν έχει κάνει απολύτως τίποτε για να πάρει τους αντιαισθητικούς κάδους και να τους μεταφέρει σε ένα άλλο σημείο, επειδή, όπως υποστηρίζει, δεν… έχει πού αλλού να τους βάλει! Πάντως, στο πλευρό του δημάρχου, ο οποίος έχει αποφασίσει να αγνοήσει το πρόβλημα, βρίσκονται τα μέσα ενημέρωσης, τόσο τα τοπικά όσο και τα υπόλοιπα, που δεν έχουν γράψει ούτε μια αράδα για να το αναδείξουν, ώστε να βρεθεί μια λύση και να σταματήσει η δυσφήμηση.

Τους κάδους είχε την ευκαιρία να «θαυμάσει» και η πολυπληθής αποστολή της Σαουδικής Αραβίας με επικεφαλής τον υπουργό Επενδύσεων, η οποία βρέθηκε πριν από λίγες μέρες στη χώρα μας και στο νησί της Σαντορίνης, στο πλαίσιο τριήμερης επίσκεψης. Σίγουρα οι επιχειρηματίες που ήρθαν στην Ελλάδα θα το σκεφτούν διπλά να επενδύσουν σε μια χώρα που δεν μπορεί να κάνει το αυτονόητο: να αναδείξει την ομορφιά του τόπου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This